Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

October 15, 2010

Uwais al-Qarni: Check-up @ 1 bulan

Uwais al-Qarni sebelum masuk bilik doktor


Assalamualaikum,

Sungguh ummi tidak sangka ayah  update blog semalam… Ummi rasa memang sudah berkurun, ayah tidak menulis di blog Ukasyah dan Uwais kan…Sampaikan ayah tidak bagi ummi tengok waktu ayah nak taip entrinya…Padahal ummi masuk keluar bilik sebab hendak sediakan barang-barang ummi untuk esok hari…Ummi cakap dengan ayah, bilik ni ada satu pintu je, mana ada pintu lain…Terus ummi ayah tergelak..Lepas tu, bila ummi lalu lalang, ummi buat-buat tidak nampak, sedangkan ekor mata ummi, menjeling skrin laptop…hihi…Anyway, selamat kembali menulis ayah…Ummi rindu hendak baca tulisan ayah…Ayah lebih puitis dari ummi…Ummi ini, kalau menulis, ayatnya macam tergantung je…Mesti orang tidak faham kalau baca entri yang ummi tulis kan…

Hari ini, ummi pergi Poliklinik Barakah untuk check-up Uwais pada umur 1 bulan…Pak Long dan khaulah menemani ummi…Kebetulan, khaulah juga pertama kali hadir untuk antenatal check-up anak ke-2…Jadi awal pagi lagi ummi sudah bangun menyiapkan Uwais… Diaper bag dan baju ummi serta uwais telah disediakan lewat malam semalam…Pagi ini, ummi ikut pak long hantar opah ke tempat kerja di tengah Bandar KL…Sebelum itu, kami bersarapan dulu…

Uwais kena hep B injection (2nd dose)…Menangis sekejap je anak ummi…Lepas itu, ummi terus upah susu…Berat Uwais 4.1 kg…Patutlah lenguh tangan ummi mendukung Uwais…hihi…
Sekian sahaja perkembangan terbaru Uwais al-Qarni….moga membesar menjadi anak yang soleh lagi musleh…amen…

No comments:

Post a Comment