Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

October 28, 2010

IIUM 26th Convocation-Bachelor of Nursing (Hons)




Mereka inilah `roommates saya...Dari kiri, Khamisah, Marlina, Mawaddah (ummi lah tu) dan Mona...Banyak kenangan bersama mereka yang tidak dapat ummi lupakan...

Gambar ummi yang pling kiri sekali...

Nampak tak ummi?

Waktu keluar dewan bersama classmate...Mereka baling mortarboard, tapi ummi malu nak buat...Jadi, ummi join ambil gambar sekali je...

Tidak pernah menyangka bahwa ummi akan berada sebaris dengan mereka di hari konvokesyen ini...kerna suatu masa dulu, selepas Ukasyah tiada, ummi tiada semangat untuk menghabiskan pengajian yang berbaki satu semester sahaja lagi...

Ummi berdiri di tepi sekali...


Ummi tiga dari kiri...Kami berkongsi kejayaan bersama-sama...Begitu juga kesedihan, kegagalan...

Dari kiri: Balqis (adik perempuanku), Mus`ab (dlm dukungan), Ali (suami balqis), Ummi (ibu ku), Hafiz (suamiku), Abah (bapaku) dan Baihaqi (adik lelakiku)

Inilah ummiku yang sering ku gelar sebagai Opah di dalam blog ini...Penguat semangatku dlm segala aspek...Menerimaku seadanya...Tidak pernah berputus asa dengan diriku...Mentor buat diriku dalam meniti kehidupan sebagai isteri, ibu dan pelajar....Murabbi ku jua...jazakillah ummi...

Bapaku yang melimpahkan kasih sayang yang tidak berbelah bahagi...

Mus`ab, anak susuan ummi..Sayang mucab...

Ummi yang sangat memahami...

Jazakallah abah kerana sudi mewalikan angah ...hehe...

Abang yang sentiasa bersabar dengan diri ini...Yelah, 2 tahun berturut-turut mengandung sepanjang study...Akhirnya, sampai jua ke garisan penamat walaupun dalam kepayahan diuji dengan pelbagai ujian...Potret ini menyentuh hati ini..Membayangkan Ukasyah bersama kami...


Baitul muslim wa baitul dakwah...ameen

Ummi yang masih lesu di hari ke-18 berpantang...Uwais  pun kecil lagi....

Abang yang jaga Uwais waktu ummi dalam dewan...Mandikan, bagi EBM dekat Uwais...Alhamdulillah ayah dah biasa kan...

Ummi pucat sangat...Uwais masih merah lagi...

Terima kasih yang tidak terbalas buat ummi dan abah....Kerna kalian memberikan kepercayaan pada kak ngah untuk menggalas tugas sebagai seorang isteri dan ibu di kala diri ini masih berjuang di taman budi dan ilmu...Kalian berdua mendidik angah sebaik mungkin...


9 comments:

  1. tahniah....semangat cemerlang nie...alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. Seronoknya tengok keluarga bahagia Mawarddah

    ReplyDelete
  3. Congrats 4 the convocation and happiness family too..

    ReplyDelete
  4. tahniah.. kalau berkelapangan, jom join contest psl pic convo.. mane la ahu ade rezeki, blh menang.. ape2 info blh bace kat link ni.. http://miracleofheavenslight.blogspot.com/2010/10/contest-mortar-board-beauty-in-ugly.html

    ReplyDelete
  5. terima kasih banyak sudah berbagi,.
    moga sukses selalu.
    jika ingin tau profil saya silahkan kunjungi..
    click this

    ReplyDelete
  6. mawaddah..
    baru perasan entri ni. really like the pics of the four of us. starting to miss u all already. insyaAllah ada rezeki, satu hari nnt kita gather ye. take care, WAHM!

    ukhuwah fillah ^_^

    ReplyDelete