Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

October 26, 2010

Babywearing: Ummi, Uwais & Ring Sling

Mummy Hugs: Ring Sling - Plush Cotton Brunette Brown With Turquiose ( Sateen Cotton )...Di beli di LittleWhiz...RM 149.90..After discount, RM 134.90...





Dari pandangan sisi...

Dari pandangan hadapan...

Ada `zippered pocket`.. siap ada dua `comparment` lagi dekat `tail` ring sling ni...

Full view...Boleh handsfree, tapi ummi tidak berani lagi waktu ini...Sekarang dah ok...

Tidak mudah juga untuk ummi pakai ring sling sebab tudung ummi labuh, tapi alhamdulillah, sekarang ummi sudah boleh menyesuaikan diri ini...Memang kena pakai baju longgar, kalau tak seksi ...Ummi tidak lagi selekeh sekarang macam mula-mula pakai dulu...Kena juga menjaga penampilan diri kan walaupun telah beranak dua...Menyusukan Uwais di dalam ini juga semakin mudah...

Terima kasih ummi dan uwais ucapkan pada ayah kerna membelikan ring sling ini...Banyak manfaatnya kan, tak rugi membelinya...


Alhamdulilah, akhirnya ummi berjaya memiliki ring sling ini setelah puas mencari di segenap online store yang ada…Akhirnya, ummi beli dari LittleWhiz…Sebenarnya, ummi ini payah betul hendak mencari sesuatu yang berkenan di hati ini…Terutamanya sesuatu yang berkaitan dengan fabrik dan corak…Boleh dikatakan ummi ini agak cerewet juga…Pemilihan ring sling ini juga, haruslah yang bercorak abstrak dan pastinya ada rona warna kegemaran ummi dan ayah iaitu warna coklat dan biru, sebab ayah pun nak guna juga nanti…

Ingat tak pada pouch sling yang ummi pernah jahit dulu?  Ummi rasa tidak selesa menggunakannya untuk newborn seperti Uwais…Bagi ummi, kalau untuk toddler memang best sebab ummi pernah dukung anak susuan ummi, Jannah dan Mus`ab dalam pouch sling yang ummi jahit tu..Kalau untuk newborn, lebih sesuai menggunakan ring sling sebab dia `adjustable`…Ummi sudah hadiahkan pouch sling ummi pada Khaulah sebab Mus`ab kan dah besar, Khaulah pula mengandung lagi, jadi dia pun berminat juga dengan babywearing ini setelah melihat betapa mudahnya ummi membuat kerja bila ada sling….

Ummi bukannya baru lagi dengan babywearing ini sebab ummi sudah mula memakainya sejak dari `Ukasyah lagi..Tapi, waktu `Ukasyah dulu ummi pakai kain batik lepas je…Ala-ala orang Indonesia…Ummi telah merasakan kelebihan memakai ring sling ini sebab itu lah ummi ingin meneruskannya setelah melahirkan Uwais…

Alhamdulillah, ayah cepat sungguh meluluskan permohonan ummi untuk kesekian kalinya setelah ayah merasakan keletihannya dan betapa lenguhnnya tangan mendukung  Uwais…hihi…Disebabkan permohonan kali ini begitu mudah, ummi jadi ragu-ragu untuk membelinya sebab bukannya murah kan…Buatnya ummi tidak pakai, habislah kena bebel dengan ayah..Yelah, membazir kan amalan syaitan…Sebelum ummi order, ummi study dulu tentang keselamatan, cara pemakaian dan posisi-posisi yang bersesuaian mengikut peringkat umur bayi…Ummi bulatkan tekad untuk terus memperbaiki dan meningkatkan skills ummi dari sehari ke sehari…InsyaAllah…

Setakat ini, ummi sudah memakainya tika berkunjung ke Masjid Putrajaya, SOGO dan restoran mamak…Dekat rumah setiap hari pakai…Uwais pula asyik tidur je kalau duduk di dalamnya..Suka  sangat dia…Ummi dia lagi suka, senang hendak buat kerja rumah…hihi…Alhamdulillah, selesa sungguh…Mudah juga untuk ummi tarbiyyah uwais bila dia sentiasa dalam dakapan ummi...

6 comments:

  1. akak ada baby sling (pouch) tapi sampai safiyyah dah besar akak tak reti2 guna lagi :p. suami akak je la yg pakai baby sling tu. takpe, nanti cuba lagi utk next baby nnt :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdullilah..nampak selesa Uwais dalam ring sling tu

    Akak dari dulu teringin nak pakai..tapi sampai Haziq besar tak beli-beli..tunggu adik plak la nanti :D

    ReplyDelete
  3. erm akhirnyer ummi uwais dpt memiliki ring sling idaman ati yer?ibu-Afham pon dah order dr littlewhiz gak...tp bli yg mrh sket...sbb pnah gn yg akak dlu..mmg sng+x penat nk dkong si tecik 2..hehe..

    ReplyDelete
  4. salam... nk tnya,babaywearing ni sesuai utk anak samapi umur berapa yekk.... sbb ank sy skrg dah salu mogok tanak duduk dalam stroller... sy tak berani nk lepas die jln sndri... risau hilang

    ReplyDelete
  5. cantik je pakai walaupun bertudung labuh alhamdullillah

    ReplyDelete