Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

September 3, 2015

4 Tips Didik Anak Pakai Tudung



Di sini kami nak share sedikit sebanyak tips untuk didik anak perempuan pakai tudung. Dipetik dari artikel dari Majalah al-Ustaz edisi 18, Telaga Biru.


1. Sikap malu.

Ini perkara yang paling penting. Anak-anak tidak kira lelaki ataupun perempuan perlu diterapkan sifat malu pada diri sejak dari usia kecil lagi. Pastinya perkara ini bermula dari sikap ibu bapa juga.
Kalau ibu bapa sendiri tidak mempunyai perasaan malu, bagaimana kita hendak mengajar anak-anak kita erti malu?

September 2, 2015

KakNgah Anak Dara Kecik Ayah!


Siapalah gerangannya Gadis Melayu Terakhir ni.

Kak Ya:  Kak Ngah ni anak dara kecik ayah.

Ummi:   Ooo Ye ke? (sambil dicubit pipi Kak Ngah)


January 23, 2015

Tudung Budak/Tudung Baby



Assalamualaikum, siapa nak tudung selesa macam 'Ulya Haniyya, boleh beli kat @berryprecieux @berryprecieux ye. #bptudungulya ni senang sarung, one piece gitu. 

Material memang awesome, bahagian printed tu cotton swiss voile. Siapa peminat cotton pasti tau bestnye material ni &harganya.   

December 31, 2014

Sekian Lama Ummi tak Drive


Sekian lama Ummi tak drive kan. Lepas convo 2010, Ummi stop driving. Manja betul dengan Ayah kan. Lepas itu, Ummi pregnant, bersalin, pregnant, bersalin lagi lah malas kan. 

December 28, 2014

Kembali Menulis


Assalamualaikum, ku tak pasti masih adakah follower blog ini. Tapi yang pastinya, ramai yang memujuk diriku agar kembali menulis. InsyaAllah akan ku usahakan sebaik mungkin ya.