Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 17, 2009

Community Service, Sik, Kedah

Salam buat semua...lebih kurang seminggu Mawaddah dan Hafiz akan berhenti menulis buat seketika kerana Mawaddah ada program Baktisiswa anjuran Nursing Student Society di Sik, Kedah...Walaupun tengah pregnant 5 bulan, rasa seronok juga nak gi sana...Semoga Allah beri kekuatan kepada diriku ini...Lagipun Mawaddah hanya buat module dan handle program untuk kanak-kanak tadika KEMAS & PASTI...Pasti ramai yang tertanya-tanya kan nape Hafiz juga tak dapat menulis di blog ini...Hafiz juga join Baktisiswa Nursing sebab ada peserta yang tarik diri...Jadi kawan-kawaku pun meng`offer` Hafiz...

Pada mulanya Hafiz agak keberatan nak join kerana research proposalnya yang tak siap lagi...Selepas memujuk untuk membantunya membuat proposal itu, Hafiz pun setuju (tapi akhirnya abang siapkan sendiri...hehe...)...Semalam Hafiz memang bersungguh-sungguh untuk menyiapkan proposalnya sampai tak ingat nak makan..Presentation untuk proposal tu pun diadakan pada pagi Ahad ini sebelum bertolak ke Sik pada sebelah petangnnya...Alhamdulillah, hebat sungguh susunan Allah...

Petang ni Mawaddah dan Hafiz akan gi shopping beli barang-barang untuk aktiviti kanak-kanak tadika...Walaupun menggunakan budget sendiri tetapi rasa lebih puas hati sebab takdelah rasa serba salah sangat waktu nak pilih barang-barang nanti...Kuasa memilih lebih la skit...Mawaddah harap program di tadika berjalan lancar...Kanak-kanak mendapat ilmu yang bermanfaat...Para fasilitator mendapat pengalaman...Semua yang terlibat mendapat pahala...Amin...

2 comments:

  1. aduhai...terharunya saya. thanks sgt2 for joining my bureau n lead the module for the kids. huhu. may Allah bless all of ur good deeds. ^_^

    ReplyDelete
  2. salam.mawaddah semakin susut nampaknye.jaga kesihatan ye.best tu g kedah.ade masa maila penang.hehe

    ReplyDelete