Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 3, 2009

Jazakumullahu Khairan Kathira...

Alhamdulillah, dalam kesibukan ummi ayah membuat persiapan `our little mujahid' ni, ramai juga yang menghulurkan bantuan...Dikesempatan ini ummi & ayah ingin mengucapkan "Jazakumullahu Khairan Kathira" kepada Opah yang semestinya banyak membantu, Mak Long Yati, cousin ummi yang juga sedang mengandungkan baby girl (bakal lahir pada bulan 9 ini juga)...dan Tok Su Yan, bapa saudara ummi yang kini menetap di London, UK...

Baby Romper ni Mak Long Yati belikan di Robinson, Midvalley sewaktu beliau membeli-belah barang baby di sana...comel kan...simple je...bleh 'little mujahid' pakai hari-hari....

Pyjamas ni koleksi mix 'n' match di UK...ummi suka pyjamas ni....unisex...seluarnya warna merah...bajunya biru dan ada polka dot putih...

Baby cap ni opah belikan sewaktu kami meronda di kedai-kedai di Brinchang, Cameron Highlands...ayah tak suka sebab bentuknya pelik...tapi ummi nak gak sebab warnanya soft...material pun OK...dan ada gambar itik comel...hehe...

Cap yang ini pun di belikan oleh Opah sewaktu kami breakfast di Tanah Rata, Cameron Highlands…Opah ada belikan sekali untuk baby Mak Long Yati dan baby Khaulah (Balqis, adik ummi)…dalam gambar ni Nampak cam warna pink kan…sebenarnya warnanya merah dan biru gelap…



Baju ni opah belikan untuk baby di Megoplex, Ipoh…ada sales baju Anakku…waktu tu sudah selesai pengebumian moyang tersayang…kami semua breakfast di Megoplex dan opah pun beli baju ni…katanya, nanti senang nak gi pantai…kan panas….ada-ada je opah baby ni…hehe…


Ini lah baju maternity pertama yang ummi ada…opah juga yang belikan di sebuah butik di Bandar Tun Hussein Onn…sebelum ni bukan ayah tak nak belikan, tapi memandangkan ummi muat lagi pakai semua baju ummi, ummi tak bagilah membazir nak beli baju ummi…lebih baik belikan baju baby


"Jazakumullahu Khairan Kathira buat semua yang menyayangi kami...Semoga kalian juga dimurahkan rezeki"

9 comments:

  1. aslkm akak,cute la cap yg bentuk pelik tu...jrg2 jupe....
    moga akak n mujahid sihat selalu...

    ReplyDelete
  2. wslm, asliani...akak pun suka sbb bentuk dia unik dan cute..akak x penah jumpa design ni kat tempat lain...jazakillah asliani kerana mendoakan akak dan baby...semoga Allah merahmati asliani juga...

    ReplyDelete
  3. waa~ jelesnya tengok baju2 yang kecil lagi comey itu ~_^ kami belum dapat tahu jantina baby. Isk, bila ditenung2 gambar baju2 baby mawaddah...haish! tak sabaq2! =)

    ReplyDelete
  4. hehe...mawaddah pun beli warna biru sbb anak-anak yang lain bleh pakai w`pn baby girl...kl warna pink, x comey plak baby boy pakai...insyaAllah, kami confirm dapat baby boy...review dari 2 pakar O&G...baby awak malu lagi ni nak tunjuk...nak buat surprise untuk walid dan ibu nya lah tu...hehe...

    ReplyDelete
  5. Salm Mawaddah,dh lma tak jln2 blog ni,harpnya mawaddah n baby mujahid sht selalu...tak sangka masa cept berlalu yea...dh makin sarat rupanya mawaddah skrg.
    Suka tgk pic baju2 baby ni..tak sabr nk tggu baby mawaddah lahir nnt

    ReplyDelete
  6. salam..em betul tu "ummuabdullahsyakir"..sy pun x sabar nak tgk little mujahid kak mawaddah n abg hafiz..mesti comel..=)

    ReplyDelete
  7. Bile tgk gmbar2 ni..alala,,cutenye..hehe.xsabar rsenye nk tggu kelahiran ank buah mklang nih..=)
    siap lah nk cubit2 pipi die..hehe

    ReplyDelete
  8. baby pun tak sabar nak jumpe maklang....mesti pipi dia tembam macam abang mase kecik dulu...hehehe....

    ReplyDelete
  9. subhanaALLAH..ana juga berimpian meletakkan nama anak ukasyah/akasyah dan juga uwais..kebetulan terjumpa blog ini..semoga anak2 antum mnjadi anak2 soleh dan solehah=)

    ReplyDelete