Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 16, 2009

Shopping...

Assalamualaikum...

13/7/2009
'lil mujahid', ummi ayah still in shopping mood...1st day of the new semester, i went alone to The Store...Terkejut tengok The Store yang sudah berwajah baru...Sebenarnya tak plan pun untuk shopping, tapi tergoda ummi tengok barang-barang baby yang tengah sales...Ummi pun dapat sambar 2 towel untuk 'lil mujahid', handkerchief dan booties and mitten...demi anak kami yang tersayang, sanggup tu walaupun scholar tak masuk lagi...

15/7/2009
Semalam ummi bosan duk umah memandangkan dalam jadual ada Sef-directed Learning (SDL) setiap petang...Waktu lunch semalam ada jemputan ke rumah Birri (classmate abang+close friend+jiran sebelah rumah)...Mak ayah birri yang masak..sedap sangat nasi semalam sampai teringat-ingat waktu balik umah...lama gak sembang dengan parent birri...sampai abang balik kelas...ummi memang suka berkawan dengan orang yang lebih tua...lebih seronok dan gembira mengenali ibu bapa kawan kita sendiri...

Lepas maghrib, ummi ayah gi East Coast Mall (ECM)...Hajatnya memang nak shopping barang-barang 'lil mujahid'...Ummi ayah rambang mata...hasil dari shopping malam tadi, dapatlah 1 blanket warna hijau epal(100% cotton), 2 rompers yang sangat comel (1 ummi pilih & 1 ayah pilih kan untuk 'lil mujahid') dan 1 cap yang ada gambar zirafah...

Perkembangan 'lil mujahid'

'lil mujahid' still lagi active dalam tummy ummi walaupun space untuk 'lil mujahid' moving dah semakin sempit...rutin 'lil mujahid' seharian, waktu pagi kejut ummi ayah bangun, walaupun ummi malas nak bangun awal sangat...solat subuh bersama ummi...lepas tu 'lil mujahid' sambung tido sampailah ummi kejut bila kelas dah nak start...baca doa sebelum mula kelas...waktu lecturer mengajar, 'lil mujahid' tanpa segan silu punching, kicking dan moving dalam tummy ummi...makanan waktu breakfast tu rasa cam nak terkeluar balik je...waktu rehat, 'lil mujahid' pun berehat...sampailah ayah amik kami dan bawa balik umah...kat umah sambung main pula dengan ayah... bila dah nak kul 12, ummi pun melarang ayah mengusik 'lil mujahid' ni...bukannya apa, nanti bila lewat sangat, 'lil mujahid' tak mahu tido malam...lampu dan televisyen harus dipadamkan untuk menidurkan 'lil mujahid' kami ini...Beberapa kali ummi ayah mengalami pengalaman tak dapat tido malam lantaran 'lil mujahid' yang terbangun dari tido kerana bunyi anak kucing yang mengiau dan anjing menyalak (tak tahu sebab apa)...mungkinkah 'lil mujahid' seorang yang mencintai binatang seperti Aki (abah ummi)...

Ummi ayah doakan 'lil mujahid' membesar dengan sihat sempurna...jadi anak yang soleh dan musleh...sudah 8 bulan 'lil mujahid' berada dalam tummy ummi...lebih kurang sebulan lagi 'lil mujahid' akan lahir ke dunia ini...Sayang, ummi ayah amat menyayangi dirimu...'lil mujahid' adalah amanah dan tanggungjawab yang harus ummi ayah pikul sebaik mungkin...

No comments:

Post a Comment