Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 21, 2009

Buat Suamiku, Hafiz…


Buat Suamiku, Hafiz…

Baru-baru ni abang ada cakap dengan sayang, asyik tulis pasal “lil mujahid” je…Pasal abang tak de pun…Sian abang sebab sayang telah melupakan abang walaupun abang banyak berkorban untuk sayang dan “lil mujahid” …

Jazakallah sayang ucapkan buat abang kerana banyak bersabar dengan sayang dan “lil mujahid” …dari awal sayang pregnant sampai sekarang, abang menghulurkan bantuan yang tak berbelah bahagi…yang paling perit adalah pengorbanan emosi yang abang lakukan dalam menghadapi isteri yang emosinya unpredictable…Ish, sayang pun tak boleh nak bayangkan, tahap kesabaran abang…kalo sayang jadi abang, geram je tengok perangai bini abang ni kan…hehe…

Ragam sayang pun berbagai-bagai sampai sayang sendiri pun rasa yang sayang ni dah jadi orang lain sejak pregnant kan “lil mujahid” ni…Bagaimana abang boleh bersabar dengan sayang ye???Waktu morning sickness yang teruk, abang temankan dan tunggukan sayang dekat toilet…termuntah atas lantai, abang cuci…tak bagi abang masak dalam umah, abang akur je…nak makan beef steak, abang ikutkan walaupun sayang tau abang risaukan kewangan kita memandangkan beef steak yang harganya mahal gak…pastilah pokai abang kalo tiap-tiap ari ngidam nak makan beef steak…paling pening, tiba-tiba sayang jadi nak marah-marah…suka merajuk dengan abang bila tak dapat apa yang sayang nak…nangis bila rasa lonely…tapi abang??? BERSABAR dan TABAH menghadapi kerenah sayang…tak merungut pun…jauh skali nak marah sayang balik…

Itu cerita di awal fasa mengandungkan “lil mujahid” …bila kandungan sayang dah masuk 5 bulan, kita seperti dalam honeymoon phase…mood sayang dah ok…dah boleh masak kat umah untuk abang…abang gembira sebab abang memang suka kan masakan sayang…muntah-muntah pun dah banyak kurang…waktu tu “lil mujahid” sudah mula aktif bergerak… jadi, sayang dan abang terlalu excited melayan “lil mujahid” …saat itu, kami sungguh gembira…seperti dunia dan isinya, kami berdua yang punya…

Bila sayang dah mula sarat seperti sekarang, lain pula kerenahnya…badan sayang sakit-sakit…jadi menjadi rutin untuk abang urut sayang setiap hari sedangkan kelas abang full dan sayang banyak free time…malam-malam bila sayang tak boleh tido, sayang kejut abang…sayang pun jadi semakin penakut, dengar bunyi guruh pun nak kejut abang…pagi-pagi, sayang dah tak boleh bangun sendiri dari katil…abanglah yang tolong angkat sayang dan papah jap sebelum sayang gi toilet…abang juga menjadi pemandu yang setia menghantar sayang pergi dan pulang ke kelas…seperti hari ni, abang dah lewat ke kelas, tapi still nak temankan sayang breakfast…walaupun, sayang berkeras minta abang bergegas ke kelas, tapi abang still nak teman sayang…akhirnya, setelah meyakinkan abang yang sayang tak kisah, abang pun akur je dengan sayang…sejak dua menjak ni, abang slalo pakai baju yang sepadan warnanya dengan sayang bila nak ke kelas…katanya, sebab nak beri sayang semangat untuk belajar…sayang kan slalo gembira bila abang pakai baju yang sama warna dengan sayang…terharu sayang…bergenang dan menitis air mata..

kalo sayang nak ceritakan segala pengorbanan abang terhadap sayang , memang tak tercerita kesemuanya…Sesungguhnya sayang akan sentiasa berada di sisi abang selama-lamanya…walau apapun yang terjadi, abang tetap yang terbaik buat sayang…abang adalah anugerah yang amat bermakna buat sayang...sayang janji bila “lil mujahid” lahir ke dunia ini sekalipun, kita akan tetap seperti sekarang..bahagia hidup bersama…Semoga Allah memelihara kerukunan baitul muslim yang kita bina ini…Jazakallah abang…ketahuilah, sayang amat menhargai segala pengorbanan abang...I love u with all my heart & soul..

p/s: esok abang nak bawa sayang keluar dinner…special la kot …hehe…bagi sayang, semua yang abang buat untuk sayang special…tak sabarnya…

6 comments:

  1. sayang....sayang....
    org cakap main2 je...
    tgk dia tulis betul2....
    isk...isk...

    ReplyDelete
  2. eleh, abang malu2 plak...sayang kenal sgt dgn abang tau...apa yang keluar dari mulut tu lahir dari hati kan???hehe...

    ReplyDelete
  3. SALAM..em moga bahagia sampai ke syurga ke kak mawaddah dan abg hafiz..juga d samping lil mujahid yg akan lahir 2 bulan lg..em yke..???hehehe..em kadg2x kelakar jugek yer kak mawaddah dan abg hafiz nie..x pe org kata tu jenaka yg blh eratkan hubungan d antara kak mawaddah n abg hafiz..em semoga lil mujahid sihat2x selalu..=)

    ReplyDelete
  4. Semoga cinta yang didirikan atas dasar iman dan taqwa kekal dalam mawaddah dan rahmahNya, selamanya... =)

    ReplyDelete
  5. Salam .
    Manisnya cinta ini. :)
    Semoga kekal hingga ke Firdausi-Nya .
    Insya Allah , Amin !

    ReplyDelete