Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 25, 2009

Kancil Merah “lil mujahid”

Assalamualaikum,

SMS yang Mawaddah terima daripada ummi kul 11 malam tadi membuatkan Mawaddah tersenyum dan tersengih sendirian (sendirian sebab abang sudah lena)…SMS berbunyi;

“Dah tengok kancil merah _ _ _ _ _ _ _ (lil mujahid, namanya terpaksa dirahsiakan dahulu ye). Abah dah x sabar nak cucu…hehe…”

SMS yang Mawaddah terima tu rentetan dari pengiriman pics kancil merah “lil mujahid” ke email ummi dan abah…Mula-mula tu ingat nak tunjuk live kat ummi abah, tapi Mawaddah dah tak sabar nak tunjukkan pada ummi abah…Mawaddah pun pasti yang ummi abah juga tak sabar kan…hehe…I guess semua orang pasti dapat teka apa kancil merah buat seorang baby seperti “lil mujahid”??? Banyak kenangan kancil merah ni…Dulu, waktu baru kawin, Mawaddah dan abang pinjam kancil merah ummi sampailah kami guna kereta saga baru yang berwarna biru tu…jadi, bila nak beli untuk “lil mujahid”, kami tiada pilihan warna lain…Warna yang tinggal hanyalah black and red…Sebab itulah kami menggelarkannya kancil merah “lil mujahid”….Abang pun asyik-asyik membelek kancil merah “lil mujahid”

p/s: Maaf kami tak upload gambar kancil merah “lil mujahid” atas sebab-sebab tertentu…Maafkan kami ye untuk kali ini…

1 comment:

  1. kancilmerah lil mujahid tu keta sorong ke kak?

    ReplyDelete