Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 10, 2009

Mothercare, Midvalley: 9/7/2009


Assalamualaikum….

Semalam ummi Mawaddah cuti sebab ummi plan nak bershopping dan survey barang-barang baby di Midvalley…Lagipun sekarang ni tengah offer kat Mothercare…Mawaddah dengan ummi plan nak survey bottle & food warmer, stroller, car seat and breastpump…Barang-barang yang kami nak survey ni semuanya diperlukan bila Mawaddah nak masuk kelas balik nanti…kalo tak beli car seat, abang susah plak nak amik & hantar Mawaddah ke kelas sebab sape nak pegang baby nanti waktu abang tengah drive…breastpump adalah benda yang paling wajib untuk dibeli sebab Mawaddah dan abang memang plan for exclusive breastfeeding…bottle warmer juga penting untuk panaskan susu…bottle warmer ni untuk pengasuh baby guna nanti…Mawaddah risau kalo dapat pengasuh yang malas…senang cerita…beli jelah kan…

Sebelum gi shopping, cam biasalah rutinnya…Mawaddah akan survey kat online store dulu…dapatkan baseline price dulu supaya kita tak rugi nanti…outcome dari shopping di Mothercare Midvalley, dapatlah kami beli bottle and food warmer jenama Tommee Tippee…harganya dekat rm200..bila sales dapat rm135…terus sambar…ada warranty 1 year…kat butik Hallmark plak ada sales untuk 4 stage Grow Nurser and Feeding System… Mawaddah tak nak beli, tapi ummi kata prepare je walaupun baby kecik lagi…Mawaddah pun dengar jelah cakap ummi…ummi belikan skali untuk baby Balqis…biasalah bila keluar shopping dengan ummi, memang tak de peluang nak bayar guna duit Mawaddah dan abang….semua ummi nak bayarkan…Mawaddah rasa bersyukur dapat parent yang sangat memahami…sangat membantu dan member sokongan yang tak berbelah bahagi…

  • Closer to Nature® Electric Food and Bottle Warmer

  • Halford: Hummer H3 Travel System Mawaddah dan ummi juga survey stroller+car seat or known as travelling system…banyak jenama yang kami survey seperti Maxi Cosi, Quinny Zapp, Mclaren, Capella, Halford, Chicco & Combi…waduh, mahal sunguh kalo nak dibandingkan dengan online store such as www.littlewhiz.com ...budget kami pun tak lebih rm1000 untuk travelling system ni…nampak macam mahal, tapi kualitinya memang boleh digunapakai untuk 10 orang anak…alah membeli menang memakai….last-last balik umah kami decide nak beli online je…beli travelling system jenama Halford: Hummer H3 Travel System..








Product Descriptions:-

  • The Halford Hummer H3 and the Elite Classic ASP Car Seat are the two components that form a complete travel system.
  • Alone, the H3 is fully loaded. Brakes, four wheel suspension, and swiveling wheels create a smooth ride.
  • The five point harness supports and restrains your child and the front bar doubles as a tray for toys or snacks.
  • There are a few notable features in addition to all of the standard ones.
  • First of all, the Hummer H3 is designed for really easy transportation.
  • A central handle makes it easy to collapse and carry.
  • Plus it's free standing when collapsed, which is nice.
  • The backrest reclines completely and the footrest adjusts to three different angles. There's a storage basket underneath the seat - although we've heard complaints that its too small to fit the standard diaper bag.
  • The back of the H3 folds down flat to accommodate the Elite Classic ASP seat.
  • When you combine the H3 with the Elite Classic seat you get a comprehensive travel system. You can't beat the convenience.
  • The Hummer is a quality stroller - ample features, superior fabric, good engineering. What sets the Hummer apart is that it is the versatile and convenient travel solution.

  • Medela: Mini Electric Plus Breast Pump

    Breastpump pun telah kami survey…ummi kata beli Medela: mini electric breastpump sebab lebih effective dan handy…sebelum tu pun ummi ada survey di Mothercare, Alamanda…harganya memang standard, rm729…offer pun hanya 20%...jadi kami pun decide nak beli kat online store, www.littlewhiz.com sebab kami boleh beli pada harga yang jauh lebih murah iaitu rm599…


Product Descriptions:-

This compact breast pump provides the convenience of double pumping. Ideal for expressing breastmilk occasionally when at home or on the go.

  • Single or double pumping
  • Full range adjustable vacuum
  • Gentle and efficient expression
  • Electric or battery use

p/s: Alhamdulillah banyak bantuan diterima dari ummi abah dan mak ayah…semuanya excited nak sambut kelahiran ‘little mujahid’…bertuah sangat ‘little mujahid’ kerana disayangi ramai orang ye…terima kasih banyak-banyak diucapkan buat semua…Mawaddah dan abang pun tak terbalas jasa dan budi baik parents kami…Bersyukur sangat dikurniakan ibu bapa seperti mereka…we love you all sooooo much…



1 comment:

  1. urgent..urgent..
    berat stroller hummer tu kalo tak ambil kira carseat, agak2 awak berapa kilo?
    bila lipat dia jadik kecik gak ke?

    ReplyDelete