Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 27, 2009

Antenatal Check-up...

Assalamualaikum…

Sebentar tadi, Mawaddah baru sahaja selesai berjumpa dengan Dr. untuk antenatal check-up…Hari ini, buat pertama kalinya abang tak dapat menemani Mawaddah sebab abang ada kelas…Tapi abang ada SMS kat Mawaddah mendoakan ummi dan lil mujahid sihat…isk isk…sedihnya…Dahlah banyak kena cucuk hari ni…So far, Mawaddah dan lil mujahid sihat, Alhamdulillah…Berkat doa ahli keluarga, kawan-kawan, sahabat-sahabat dan tak lupa juga pada kawan-kawan bloggers…Berat Mawaddah sudah bertambah dengan baiknya…Walaupun still not enough…BP 100/65…urine- Normal…Fundle height 34 cm…Waktu Dr. mula-mula tengok perut, dia sudah tergelak…lil mujahid tunjuk aksi punching dan kicking…Waktu dalam kereta, Mawaddah dah pesan kat lil mujahid supaya behave waktu depan Dr. nnti, tp nampaknya lil mujahid masih tak faham lagi…Ummi babab bontot dia nanti..hehe…Mawaddah pun ada tanya opinion Dr. tentang saiz lil mujahid yang dikatakan quite small oleh O&G consultant…Dr. kata, sekarang lil mujahid membesar rapidly, mengumpul banyak lemak lemak di bawah kulitnya (bab lemak tu Mawaddah yang tambahkan)…hehe…Kesimpulan yang Dr. buat tadi, baby ok, even a bit bigger…erm don’t worry too much about this…just pray for the best ya…Conjunctiva Mawaddah quite pale…Dr. dah tambahkan supplement iron and advise untuk continue taking Obimin…Tadi, Dr. buat venepuncture for checking hemoglobin in blood…Doakan Hb Mawaddah above 12 or at least 11 tau…Before 36 weeks, kena ATT 2nd dosage…Kiranya, dah complete ATT dosage…

Now, everything is in good condition…Please pray for us…Hopefully, mommy and baby will always be healthy…

2 comments:

  1. salam..anti..sekarang ni kalu ke mana2 cm g shopping ke ana susah ngat nk breastfeed dzaatin kat public..so ana teruja nak beli product ni http://www.littlewhiz.com/pd-nursing-poncho.cfm emm anti ad suggestion x untuk lebih ok dr yang ana link kan ni..tenkiu...

    ReplyDelete
  2. gsatu..ana nk share la..emm setkat ni brg2 baby yg agak pntg cam cream brand drapolene..krim ni prevent and treats nappy rash..akak ana ckp sesuai untuk baby yg pakai pampers sbb pampers creat from chemical jgak..so prevent directly to baby's skin..then buai..skrg ni dzaatin dh xtdur buai..tp masa umur sebulan, buai ni la mmbantu untuk tidurkan dia..atleast ana dpt tidur lbh ckit..kurgkan stress..kalu anti nk tau..time pantang pntg manage stress ng baik..sbb kdg stress timbul coz xckup todur n sakit2 bdn kesan lps bersalin..kalu xdikawal..leh dpt satu pnyakit..nnti ana link kn story pasal penyakit tu kt anti..brg2 len cam kepik kuku baby, breast pad..breast pad ni pun pntg coz xnk baju kita bsah time ke kelas hehe..lam little whiz ad jual yg washable nye..stakat ni yg ana nk kongsi..kalu ad yg teringat g, ana gtau k..hope anti sudi mmbcnya..

    ReplyDelete