Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

February 20, 2009

Ummi, ayah & baby...



Assalamualaikum....

Sudah lama rasanye ummi tidak mencoretkan kata-kata di blog ini sejak ayah take over 2-3 hari ni....Sehingga hari ini, genaplah seminggu ummi batuk...Rasa tak tertanggung sgt dgn masalah kesihatan ini... Isnin yg lalu, ummi gi klinik UIA, Dr. hanya mampu bg ummi tab cloperastin hcl (copastin) & vitamin C since ummi tgh pregnant...Ummi pn ragu2 sgt nk makan copastin....ummi rasa sama je kl mkn dgn x mkn...sempatlah juga 3-4 kali mkn copastin, ummi stop....sumenye kerana "buatmu anakku"...ish risau sgt hati ni....ummi rs biarlah ummi yg sakit....

Skrg, ummi mkn madu Yaman....alhamdulillah, dgn izin Allah batuk ummi beransur pulih....kesian kt ayah tak bleh tido malam...rutin harian ayah, sapukan vicks, sediakan air sebelah tilam dan temankan ummi muntah kt tandas tiap2 tgh malam..stp kali muntah ummi mst menangis....

Semalam ayah kata ummi muntah kt lantai tandas...ummi terkejut sbb ummi mmg tak ingat langsung pn yg ummi ada bgn tgh malam...ayah kata, "bahaya betul la syg ni,bgn muntah pn x ingat"...yg kelakarnye tu, ayah kata ummi siap cuci tandas lg dan ayah tlg tuang pencuci lantai Lavendar...haha...mmg ummi x ingat lgsg...ummi penat sgt sbb xdpt tido nyenyak tiap2 mlm...

Sejak pregnant ni ummi mudah menangis terutamanya bila rs penat yg teramat sgt...ummi ingat opah(my beloved mom) ckp kt ummi wkt kecik2 dulu bila opah marah kt ummi,"nnti, bila angah dh ada anak,barulah angah akan ingat kata2 ummi...barulah angah tahu perasaan seorg ibu". ummi ni dulu, tergolong dlm kategori anak yg degil...ummi harap anak ummi xjd mcm ummi...ummi doakan yg terbaik... Mmg betul, dh 3 bulan baby duk dlm perut ummi dan dlm tempoh ini, 1001 kesakitan yg ummi rasakan...sumenye tak kena dlm hidup ini...ayah goreng telur pn ummi x suka...dapur tmpt ummi msk laksa johor, asam pedas & etc pn ummi x bleh pandang...nk jejak kaki kt dapur, lgla ummi x suka...kesian kt ayah...kerja2 rumah byk ayah yg buat...besar sugguh pengorbanan ayah utk ummi & baby...Alhamdulillah baby, Allah kurniakan kt dgn ayah yg tak kenal erti penat melayan kerenah kt berdua...jazakallah abg di atas pengorbanan yg tidak berbelah bahagi ini...

Walaupun kesihatan ummi terganggu sejak ummi pregnant ni, tp semangat ummi semakin membara...setiap pg ummi bersemangat nk menghadiri kuliah...walaupun ummi pregnant, ummi x pernah ngantuk dlm kls...penumpuan terhadap lecture bertambah 2-3 kali ganda...alhamdulillah, sejak ummi pregnant juga byk2 kerja2 dakwah yg tertangguh dahulunya telah terlaksana...impian ummi ayah utk buat kerja2 Islam jua terlaksana...ummi tak tahu dari mana kekuatan yg ummi dpt...tp yg pastinya, Allah snts membantu hamba2 nya yg berkehendak kpd jalan kebenaran...

Harapan ummi ayah, anak ummi ayah yg amat kami sayangi ini akan meneruskan perjuangan kami menegakkan Islam di Bumi Allah ini...

Salam sayang dari ummi buat abang dan baby....

No comments:

Post a Comment