Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 14, 2011

Menyepi..^__^

Anak ayah...Kena paksa dengan ayah bangun pagi, pergi jogging...Dua hari berturut-turut , Sabtu dan Ahad, Uwais pergi jogging pakai baju kuning.  Semua orang dok pandang dia sebab BERSIH..hehe...
Mujahid kedua ummi ayah yang suka senyum (jika perut kenyang..hehe)...Pengubat  hati ummi ayah ni...


Menyepi? hehe..Sebenarnya ummi tak tahu nak tulis apa kat blog anak-anak ummi ini.  Ummi sudah hilang rentak semenjak cinta beralih arah ni.  Maksudnya, ummi ayah dah ada tempat yang lebih privacy untuk mencoretkan perjalanan hidup ummi ayah bersama anak-anak.  Di sana ummi ayah lebih selesa rasanya.  Dapat berkongsi rasa dan perasaan bersama ayah dan Uwais.  Ummi dapat update perkembangan Uwais selalu, supaya bila ayah balik kerja, ayah boleh baca.  Bila rindu `Ukasyah,  ummi dapat tulis apa-apa yang tersimpan dalam hati ini.  Selain dari itu, segala catatan perjalanan ummi sebagai work-at-home-mom juga dicatat dengan rapi, termasuk `our next project` agar suatu hari nanti, mungkin ummi dapat berkongsi dengan semua.  Ataupun, dikumpulkan menjadi satu buku yang bermanfaat.  

Ummi memandang semua ini dari sudut positif.  Dan ayah juga berpesan agar ummi terus menulis di sini.  InsyaAllah, moga Allah beri kekuatan.  Kadang-kadang, rasa takut untuk menulis.  Takut mengundang perasaan yang tidak baik.  Banyak perkara yang kena tapis dulu.  Ada benda  yang perlu `reserve`.  Opah (ummi Mawaddah) ada menulis di blog nya tentang perkara ini.  Kalau rajin, bolehlah jenguk di sini ye ...

Sampai di sini sahaja dulu ye. Moga Allah redha dalam setiap usaha dan perkara yang kita lakukan.  

Baby ummi yang ummi rindu selalu...Walaupun muka abang sama dengan adik, ummi tetap rasa kalian berbeza...Kedua-duanya no 1 di hati ummi.  Punya tempat yang istimewa...^__^

4 comments:

  1. tulis kat mn lak tu mawaddah??ada diary dh ye?hehe

    ReplyDelete
  2. ziarah uwais di sini :) semoga baik2 selalu ya...

    ReplyDelete
  3. COMEY LA ADIK UWAIS NI...SUKA DIA MAIN BUAI..=)

    ReplyDelete