Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 21, 2011

I was a nurse before...

Balik dari tempat kerja, ayah cerita perihal kerjaya kawan-kawan sekuliah ummi.  Mereka juga adalah kawan-kawan ayah memandangkan kami semua sekelas sewaktu di Matrikulasi UIA. Memang rancak sungguhlah ayah bercerita pada ummi.  Tiba-tiba ummi cakap dengan ayah, "abang janganlah cerita dengan sayang, sayang sedih lah".  Ayah tanya ummi balik, "kenapa sayang nak sedih?".  Ummi pun jawablah, "Yelah, bila professional license sayang dah mati nanti,mesti sayang akan cakap dengan orang, I was a nurse before".  


Sedih juga nak tinggalkan `medical field` ni sebab minat yang mendalam.  Sedih juga nak tinggalkan U Kids yang dah stabil.  Ummi cakap dengan ayah, Ummi confuse nak buat pilihan. Dua-dua sayang, dua-dua minat.  Ayah kata, buatlah dua-dua sekali.  Tapi, mampu ke ummi nak handle Uwais, U Kids, kerjaya dan adik Uwais pula nanti.  Ummi sentiasa berdoa agar Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk deen, ummi, anak-anak, ayah dan keluarga.  Kawan-kawan doakan Mawaddah ye. ^__^

Ummi buat istikharah ye.  Tapi Uwais lagi suka ummi tak kerja. ^__^

5 comments:

  1. ku doakan yg terbaik buatmu sahibah ku yg kukasihi...Allah pasti telah tetapkan yg terbaik buat ummu yg kuat ini :)

    ReplyDelete
  2. Salam.
    mawaddah, tkah doakan yang terbaik untuk family hampa tau =)
    p/s: wamakaru wamakarallah, wallahu khairul makirin.. ^_^ Moga dapat jawapan cepat2!

    p/s lagi: Uwais makin hensem lah. gewam tengok =p

    ReplyDelete
  3. Moga Allah menitipkan yang terbaik untukmu, sahabat.
    =)

    ReplyDelete
  4. Saya doakan akak berjaya dalam dunia perniagaan akak juga berjaya menjaga keluarga yang harmoni. InsyaAllah.

    ReplyDelete