Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

December 4, 2010

Kesibukan & Kebahagiaan

Photo shoot session during our Convocation Day with our close friend, Muttaqee Misran...Nanti ummi upload yang lain ye...


Salam sayang ummi ucapkan buat buah hati kesayangan ummi, ayah dan Uwais…Tidak lupa jua pada buah hati yang sentiasa ummi ingati selalu, `Ukasyah…Ummi rindu sangat…Alhamdulillah, Allah masih beri nikmat iman dan islam pada kita…Juga nikmat kesihatan yang baik untuk terus berubudillah..

Emergency Leave (EL)
Hari ini ummi dan Uwais sangat gembira kerana ayah EL…Ummi yang minta ayah EL sebab rasa rindu kat ayah…Yelah, Sabtu lepas ayah on-call…Weekend minggu ini pun ayah on-call, Sabtu dan Ahad…Ayah macam tak ada cuti pula…Ummi ini bukan apa, kesian sangat kat Uwais…Selalu je tenung muka ayah…Pandang pun tak kelip mata tau…Uwais nampak rindu sangat kat ayah…Ye ke Uwais??? Ummi tak ke??? Hehe…Ummi pun rindu juga…

Alhamdulillah, hari ini banyak masa yang ummi ayah luangkan bersama Uwais.  Pagi tadi breakfast bersama…Ziarah pusara `Ukasyah…Ummi memang sudah merancang untuk fokus pada ayah dan Uwais je hari ini, alih-alih, bertalu-talu SMS dari customer waktu tengah makan…Check inbox pun banyak email dari customer…Ini semua gara-gara PRE-ORDER: CHICCO Go Baby Carrier…Bila update benda baru, memang akan sibuk sikit…Silap ummi betul kali ini…


Namun, ummi bersyukur juga sebab dengan adanya ayah di rumah, Uwais dapat banyak perhatian dari ayah…Bukan main bergelak tawa, bersembang dan golek-golek dengan ayah lagi…Uwais nampak gembira bukan main…Maka, ummi pun dapatlah tumpukan perhatian pada kerja…hehe…

Cloth Diapering
Ini ummi alih topic lain pula tau…Dulu ummi pernah cerita dekat blog ini tentang hasrat hati ummi untuk pakaikan Uwais Cloth Diapers (CD)…Hasrat yang  terpaksa ditangguhkan dulu sebab ayah takut jika ayah tak dapat bantu ummi nanti..Tapi sekarang ayah sudah bagi lampu hijau pada ummi…Bukannya apa, banyak betul sampah pampers Uwais…Sehari je sudah penuh sebakul sebab Uwais ini memang kerap tukar…Sekejap je pamper sudah full…Duit pun mengalir macam air…Sebungkus pampers tahan sekejap je…Ummi ayah nampak ada pembaziran di situ…Lagipun sekarang Uwais dah pakai saiz L…Lagi mahal harganya…

Hendak dijadikan cerita, senior ummi kat Sains Tuanku Jaafar dulu ajak ummi jadi business partner dia untuk jual CD…Jadi, ummi pun apalagi, mestilah cuba pada Uwais dulu, baru senang hendak kongsi pengalaman pada orang lain nanti…Belum sempat ummi beli, Kak Ain dah hadiahkan pada Uwais 3 set QQ Baby Snazzy Minky  Snap Pockets CD…Ummi gembira bukan kepalang…Nanti ummi kongsi ye dengan lebih lanjut lagi tentang pengalaman ini…Hilang idea pula…hihi…

U KIDS ONLINE MART
Ummi macam tidak percaya ummi business online sekarang…Sebab benda yang satu inilah ummi paling tak pandai…Ummi jenis malu nak promote, sebab itu boleh business di alam maya je…hihi…Tapi ayah kata, ayah yakin dan percaya je dengan ummi…Ye ke Uwais? Uwais yakin dengan ummi  tak? Ayah kata ummi ini kalau buat sesuatu memang bersungguh…Ameen, moga makbul doa ayah kan..

Ayah juga bersungguh orangnya…Banyak bantu ummi sebab ayah memang banyak baca buku pasal business ni…Bagi pandangan, pendapat dan tunjuk ajar pada ummi…Kalau ada SMS masuk, siap berebut handphone dengan ummi..Rasa kelakar plak…


Buat pengetahuan Uwais, ummi memang suka apa yang ummi buat sekarang ini sebab ummi ayah kan memang suka shopping barang anak-anak…Pengalaman ummi shopping secara online memang banyak…Boleh kata beribu juga sudah ummi ayah belanjakan…Breastpump, medela citystyle bag, nursing cover, storage bottle, nursing sleep b--, ring sling, storage bag, combi stroller, Graco swing dan banyak lagi…Alhamdulillah, setakat ini semuanya memuaskan hati…

Kalau bab baju anak, ummi ayah pun sangat particular…Materialnya mesti 100% cotton…Brand ummi ayah tidak kisah, tapi kualiti diutamakan…Sebab itu bukan mudah untuk ummi ayah decide untuk jual sesuatu itu kerana jika ummi ayah sendiri tak suka, bagaimana ummi ayah nak jual kan..hehe…

Panjang pula entri malam ini…

Doakan yang terbaik buat ummi, ayah dan Uwais ye…

2 comments:

  1. Tahniah atas kejayaan kalian. Mudahan ilmu yang didapatkan bermanfaat dan barokah. All the best buat keluarga Hafiz & Mawaddah.

    Salam maal hijrah,
    Ummu Khaulah

    ReplyDelete