Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

December 9, 2010

Uwais Sayang Ummi (Part 1)

Hari ni, Uwais teringin nak buat entri…hehe..Selalunya, asyik ummi je kan tulis kat blog Uwais dan abang `ukasyah ni..Sekali sekala, tukarlah selera sikit, betul tak?  Ummi Uwais kadang-kadang busy, ayah plak selalu oncall..isk isk…Uwais sunyi tau…Alhamdulillah ada opah, aki dan pak long yang tak jemu melayan Uwais…Tapi, kalau uwais boring, uwais ada ummi…Ummi suka menyakat Uwais …Tapi Uwais tetap suka dengan ummi…Saaaayang sangat dengan ummi…Sebab makanan Uwais ada dekat ummi…hihi…

Uwais pun suka berkepit dengan ummi…Ummi kata, Uwais ni best friend ummi sebab Uwais selalu temankan ummi…Hiburkan hati ummi…hehe…Tapi, pernah juga Uwais nangis disakat ummi…Bukannya Uwais tak suka tau, tapi Uwais tak boleh tunggu lama-lama kalau nak mandi…Uwais rasa tak selesa…Uwais nak bagitau ummi, tapi Uwais tak pandai cakap lagi…

Mula-mula ummi sakat uwais, uwais rasa pelik...Kenapa ummi tak buka baju uwais ni? Takpelah, uwais redha je...

Eh, ummi tak bawa uwais gi mandi lagi ni...Takpelah, uwais isap jari dulu...Nape ummi tangkap gambar uwais banyak-banyak ni?  Uwais rasa pelik plak...

Ish, rasa lain macam la...Nape ye? Uwais nak  hadiahkan senyuman kat ummi lah..

Aduh, Uwais tak boleh tahan dah ni ummi...uwaaaaaaaaaaaaaa....

MEMANG SAH, UMMI SUKA MENYAKAT UWAIS..HIHI...


10 comments:

  1. alhamdulillah.. Uwais dah besar dan makin comel..

    ReplyDelete
  2. salam.
    terhiburla baca celoteh uwais. next entry, uwais tulis lagi ye =)

    ReplyDelete
  3. terhibur baca bila uwais menulis.next entry, uwais tulis lagi ye =)

    ReplyDelete
  4. uwais comel..pandai uwais buat entry. ummi ajar ye? hehe. ummi uwais boleh geng la dgn acik..acik pun suka sakat safiyyah..hihi..

    ReplyDelete
  5. he he he...comel la uwais ni...nanti next entry dari kata hati uwais ya

    ReplyDelete
  6. salaam,
    uwais yg cumiil =)
    uwais jaga ummi n ayah baik-baik ye.
    jadi anak yang soleh,insha Allah!

    ReplyDelete
  7. alala...ciyannya uwais...umi usik yer...tapi acik sukala...comel...buat umi usikla uwais lagi ek...

    ReplyDelete
  8. suya:
    alhamdulillah, skjp sungguh rasanya...

    `atiqah:
    insyaAllah, mak cik...kak damia` apa khabar???

    kak nadiah:
    aah ummi kata, boringlah kl ummi sorg je yg tulis..jadi ummi kata uwais kena tulis gk sbb ni blog uwais dan abg ukasyah..hihi..acik pn mcm ummi ye..msti ak safiyyah pernah nangis cm uwais juga..hihi..

    su su:
    ok insyaAllah...tp kl uwais busy, uwais x boleh tau..yelah, ummi kan bnyk keje..uwais kena la tlg ummi jaga kedai..haha..

    ummu ahmad:
    ameen mak cik..doakn uwais ye..

    kerikil kehidupan:
    ummi usik sayang je acik..hihi..uwais suka juga kena usik..

    mak cik fifah:
    haha..sbb uwais baik, ummi kenalah nakal..complement each other..

    ReplyDelete