Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

December 28, 2010

SIDS & Stomach Sleeping

Assalamualaikum..
Quick update from me...Ramai yang bertanya pada ummi tentang SIDS and `stomach sleeping` setelah membaca entri Nikmat, Rahmat dan Ujian...InsyaAllah, Mawaddah akan tulis entri khas untuk tajuk ini ye..Jika tiada apa-apa,malam ini...Untuk menjawab persoalan dan menjelaskannya dengan lebih lanjut lagi...Isu ini bukan mudah untuk dikupas tau sebab ianya bertentangan dengan pendapat ramai orang...Terutamanya orang-orang yang lebih berpengalaman seperti ibu bapa kita...Bila Hafiz cakap,"Sayang, memang ramai lah yang tak tahu pasal `stomach sleeping`..Abang pun tak tahu kalau tak kawin dengan sayang"...
Mawaddah tahu ramai yang risau bila baca entri Mawaddah semalam..Mawaddah ingat sekadar perkongsian ilmu yang Mawaddah belajar di UIA dulu...Tapi tak sangka pula ramai ibu-ibu yang prihatin tentang isu ini...Sampai ada ibu yang sms Mawaddah pukul 3pagi semalam..Namun, mawaddah tidah kisah kerana Mawaddah tahu setiap ibu pasti inginkan yang terbaik buat anak-anaknya...Mawaddah harap,ibu-ibu semua jangan panik ye...Yang penting, jangan tinggalkan anak tidur sendirian tanpa pemantauan, terutamanya untuk bayi yang kurang dari 6 bulan...Yang paling penting, TAWAKAL pada Allah kerana Allah adalah sebaik-baik pemelihara...

2 comments:

  1. Thanks mawaddah (nama sama macam my sis)... my baby sekarang selalu tido camtu. I tunggu ur entry ye..:p

    ReplyDelete
  2. salam mawaddah..lama sgt dah x masuk sini..baby uwais pun dah besar ek..anak akak suka sgt tido meniarap ni ..ok ker?cepat2 update entry tu hehehe org tua-tua kata x elok tdo meniarap @ tertonggeng sebb tanda baby/todler tu ada cacing betul ker? dah habit dia camtu nak buat camner kan?

    ReplyDelete