Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 17, 2011

Speechless

Assalamualaikum,
Uwais, ada masanya ummi hilang idea untuk menulis di sini.  Terlalu banyak untuk ummi catatkan di blog Buatmu Anakku dan kerana sifat bertangguh jua menyebabkan ummi terus malas.  Semoga ummi terus rajin ye sayang. Ummi update secara ringkas dulu la ye. Masa mencemburui ummi (hehe..alasan lagi).


  1. Hari ini genap Uwais al-Qarni berumur 7 bulan
  2. Hari ini sambut birthday ummi awal-awal bersama opah, aki, khaulah, abah, pak long, pak cu, abang mus`ab, adik tholhah dan ayah.  Saja je ummi buat awal-awal walaupun ummi lahir 19 April.
  3. Ayah dah bagi ummi hadiah.
  4. Aki dah nak pencen Januari tahun depan, insyaAllah.
  5. Maknanya, ummi akan kembali bekerja.  Berdebarnya, kelirunya dan ummi tak tau nak rasa apa.  Ummi doa Allah bantu ummi dalam membuat keputusan.  Ummi ayah harapkan yang terbaik untuk semua. waaaa nak nangis. Uwais al-Qarni tak reti minum EBM dengan botol susu.  Puas sudah ummi ajar sejak Uwais al-Qarni mula makan solid food, tapi Uwais al-Qarni campak je. Uwais al-Qarni ingat mainan kot.hehe. Takpe, ummi ayah kena tenang, tak boleh kalut.
  6. Maksudnya, ummi kena mula buat stok EBM secara serius.  Kena tambah tahap kerajinan mengosongkan ___ supaya supply banyak.  Stok memang sentiasa ada dalam freezer. Kuantiti, sederhana banyak.  
  7. Tidak boleh ummi bayangkan nak berpisah dengan Uwais al-Qarni.  Sedihnye.
  8. U KIDS? ummi ayah akan teruskan seperti biasa walaupun ummi dah kerja..Alhamdulillah sekarang dah stabil.  Kalau ummi kerja pun tiada masalah sebab POSLAJU pun memang pick-up di rumah setiap hari. Kiranya, bab U KIDS tidak membimbangkan ummi dan ayah langsung.
Sampai sini dulu ye.  Semoga kalian semua berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah. ^__^

2 comments:

  1. semoga mawaddah terus diberi kekuatan...salam sayang baut uwais...dan alfatihah buat ukasyah...

    ReplyDelete
  2. sesungguhnya hanya hati seorang ibu yg faham utk keluar bekerja meninggalkan anak itu sesuatu yg payah..mase hantar nak pergi keje mesti balik bekejar nak dapatkan ank semule seawal yg dapat..semoga Allah merahmati kalian utk melahirkan generasi berkualiti..

    p/s: kite yg rase mcm nak berhenti keje ;)

    ReplyDelete