Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 15, 2012

Admitted to ward

Assalamualaikum,

Mohon kalian doakan Ummi bersalin ye. Sekarang dah admit ward. Turun tanda hari khamis , tapi ummi lengah-lengah lagi mahu ke hospital sebab contraction still irregular. Lagipun tiada bloody show. Tapi semalam kemuncak, waktu siang 3 contractions setiap 10 minit, dan setiap contraction selama lebih kurang 40-50 saat. Waktu tu, call Mak Long Ijah ( kakak ipar Ummi) dan dia nasihatkan pergi je hospital.

Bila sampai rumah, contraction tak kerap pula. Terus ummi cakap dengan ayah, esok pagi jelah pergi hospital sebab pagi ini memang ada check-up pun. Ummi pun yakin je boleh tahan lagi. Lepas isya' , Opah aki bawa Uwais keluar makan. Dapatlah ummi berehat sikit. Tiba-tiba rasa contraction sangat kuat sampai gigil badan. Dalam hati, tak boleh jadi ni. Waktu tu ayah pula tidur sebab seharian duk sibuk. Balik opah aki bawa makanan, Ummi dah tak keruan, muka pun dah pucat. Ummi tak jamah pun meehon tomyam yang dibelikan. Ummi kejut ayah, capai semua barang. Sedihnya, tak sempat cium Uwais sebab takut dia nangis nak ikut ummi ayah. Lebih kurang kul 10 malam rasanya, ummi dan ayah menuju tempat yang Ummi bakal bersalin nanti.

Jarak dari rumah, hampir dekat sejam juga dan kereta pula banyak malam tadi. Ummi dah rasa panik sebab takut terberanak dalam kereta. Sampai je, nurses dah prepare sebab opah dah call bagitau ummi dah sakit. Buat VE pukul 11 malam tadi, baru buka 1 cm. Tadi check lagi bukaan pukul 3.30 pagi, dah 3 cm. Serius, ummi tak perasan sangat kesakitan yang makin kerap ni. Pengalaman dulu, kalau 3 cm, ummi dah berguling atas katil. Tapi kali ini lain rasanya. Masih boleh taip entri lagi.

Sahabat- sahabat, rakan- rakan serta kenalan Ummi, mohon doakan Ummi dipermudahkan proses kelahiran ini ye. Ummi mohon maaf andai terguris hati kalian secara sedar atau tidak.



Cinta hati ummi, Uwais al-Qarni. Sayu rasa hati Ummi tinggalkan dia malam tadi. Uwais soleh ye duduk dengan opah aki. Ummi ayah sayang Uwais kerana Allah. Uwais dah nak jadi abang ni. Agak-agaknya apalah reaksi Uwais nanti ye terhadap adik.

-Posted using BlogPress from my iPad (www.ukidsmart.com)

4 comments:

  1. salam...
    semoga Allah mudahkan segalanya buat Mawaddah dan keluarga

    ReplyDelete
  2. Semoge semua selamat.debor pulak bce entry ni T__T

    ReplyDelete
  3. amin.semoga dipermudahkan melahirkan mujahidah kecil itu

    ReplyDelete
  4. Moga dipermudahkan Allah segalanya.

    ReplyDelete