Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

June 9, 2011

Izinkan Diriku Merindui `Ukasyah

Assalamualaikum,

Ummi masih tidak tidur lagi kerana menemani ayah menyiapkan case study..Uwais? Alhamdulillah sudah tidur lena...Mujahid kedua ini tidak bisa tidur lewat...hehe..

Tiba-tiba ummi rasa rindu yang teramat sangat akan mujahid sulung ummi ayah, `Ukasyah...Rindunyeeeee...Yang melauinya je merasainya...yang merasainya, memahaminya...Bukan mudah untuk ummi ayah melalui dan menghadapi ujian sebegini...Menangis dalam hati...Sukar sekali menepis kerinduan yang sering bertamu di hati ini...`Ukasyah anak sulung ummi ayah...Harapan, buah hati dan amanah Allah yang pertama buat ummi ayah...

Hanya pada Allah ummi ayah berharap dan berdoa  agar disatukan kembali kami sekeluarga di `Jannah` yang kekal abadi...Dunia ini hanya persinggahan...

Kawan-kawan sekalian, izinkan ummi merindui `Ukasyah ye...

p/s: Ummi sedih sangat bila terfikirkan `Ukasyah...Ummi rapat sangat dengan `Ukasyah sebab `Ukasyah fully BF dengan ummi...Jarang ummi hantar `Ukasyah kat nursery sebab ummi buat research je waktu final year...Dekat nursery pun minum EBM yang ummi bekalkan....Allah izin `Ukasyah meninggal pun dengan EBM yang penuh dalam lungs `Ukasyah...Ummi ingat lagi, waktu ummi buat CPR memang tak boleh nak buat apa-apa dah...Bila nak blow, EBM yang keluar...Ummi takut dengan hakikat itu...Bila Dr cakap `Ukasyah dah tiada, `Ummi dengan ayah jumpa `Ukasyah..Cium `Ukasyah...Ummi cakap dengan `Ukasyah. "ummi redha `Ukasyah pergi..ummi halalkan susu ummi semua..`Ukasyah tiada dosa dengan ummi ayah". Dah dah, ummi tak mahu cerita lagi..Nak nangissssss...


7 comments:

  1. salam..

    Alfatihah buat Ukasyah...

    Sabar ye ummi..

    ReplyDelete
  2. assalammualaikum

    salam ukhuwwah kak mawaddah.

    semoga akak tabah dalam menghadapi ujian daripadaNYA.

    ReplyDelete
  3. Semoga Ummi and ayah Ukasyah selalu kuat dan tabah...

    Al fatihah untuk Ukasyah..

    ReplyDelete
  4. salam...hadapilah ujian ini dengan penuh kesabaran..sesungguhnya,setiap ujian itu ade hikmah di sebaliknya..perit saya membaca n3 akak..tapi ape boleh buat..perit lagi akak yg menanggungnya..sabar ye kak..semoga satu keluarga dapat berjumpa dgn 'ukasyah di syurga nanti...ameen ya robb..

    ReplyDelete
  5. Salam;
    mana mungkin kita dapat melupakan anak yang kita kandung dan kita susukan...hmmm...sedih membaca luahan mawaddah....
    Alfatihah buat little angel

    ReplyDelete
  6. "Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): "Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami ! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami, dan berilah rahmat kepada kami. Engkaulah Penolong kami; oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir". (Al-Baqarah 2:286) | | English Translation

    ReplyDelete
  7. sabar...sabar...sabar (^_^)

    mawaddah mmg berhak untuk merindui 'ukasyah...kerana rindu itu anugerah dari Allah untuk setiap hambaNya. Namun, pastikanlah agar rindu yang Allah kurniakan kepada kita akan kembali semula kepadaNya :)

    ReplyDelete