Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

March 2, 2011

Solid Food: Littlewhiz

1) Tommee Tippee: Heat Sensing Weaning Bowl & Spoon Set (klik sini)
2) Munchkin: Baby Food Grinder (klik sini)
3) 
Munchkin: Fresh Food Feeder 
(klik sini)

Assalamualaikum,
Alhamdulillah, barang-barang yang ummi order untuk Uwais dah sampai.  Ummi gembira sangat ni, mengalahkan tuan yang empunya barang plak.  Siapa lagi kalau bukan Uwais. hihi.  Ummi buka je parcel tu, terus Uwais capai semua barang-barang dia yang berwarna-warni tu.  Yang ummi beli, hanya yang no 2 dan no 3.  No 1 tu ummi redeem points yang ummi ayah kumpul dari waktu sebelum `ukasyah lahir lagi.

Sebenanya ummi dah ajak ayah untuk beli barang-barang ni.  Tapi, Uwais nak tahu ayah jawab apa?.  "Sayang beli online jelah ye.  Abang malas nak bersesak-sesak ke SOGO" .  Ummi ayah kan pembeli online yang tegar.hihi.  Ummi pun mulakan pencarian.  Sekali jumpa kat Littlewhiz, terus order dan bayar sendiri dengan hasil titik peluh ummi (jangan marah ye ayah, nanti cepat tua. ummi gurau je).  Sedangkan tak berpeluh pun ummi kerja kan Uwais.

Ok, sampai sini dulu. Nak main dengan Uwais plak.

Pesan Ummi:
Next week kita rasmikan ye Uwais. Lagi seminggu je lagi Uwais 6 bulan.  Makanan pertama Uwais semestinya masakan ummi tercinta.  Tahniah, sebab Uwais membesar dengan susu ummi selama 5 bulan 3 minggu ni. Uwais anak yang soleh ^__^

3 comments:

  1. salam...waahh..uwais dah besar..dh boleh makan solid food xlama lagi yea..ohya,kalau xclap ana,ana ade ternampak sis n fmily kat bangi..mungkin pegi kenduri kahwin masa tu..ana lak ngah otw dr putrajaya..so,ternampakla uwais..=)

    JLN2 DI MEDAN INDONESIA PART 1"

    ReplyDelete
  2. Nanti dah rasmi citer ek.. :P

    ReplyDelete
  3. hehe...akak pun duk berkenan dgn brg2 yg sama gak...feeding set tu mmg dah ada tapi untuk nursery..nak beli another set utk weekend kat umah lak

    ReplyDelete