Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

August 28, 2010

Semoga Dipermudahkan Proses Kelahiran Ini...


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, baru saja lepas mengemas bilik, vacuum bilik, membasuh baju dan mempersiapkan beg untuk ke hospital pada esok hari…Semuanya ayah yang tolong buatkan sebab ummi dah tak larat…Esok, ummi kena jumpa Dr Khairiah sekali lagi untuk check-up yang bakal menentukan sama ada mujahid kecil kedua akan lahir atau tidak pada esok hari…Bacaan AFI (Amniotic Fluid Index) ummi pada minggu lepas sudah berada di tahap `borderline`, iaitu 8…Bacaan normal adalah 8-18…Berkemungkinan besar memang kena `induce` juga ummi sebab bila semakin matang ni, lagilah akan berkurangan atau constant AFI itu…InsyaAllah, andai diizinkan Allah, lahirlah mujahid kecil kedua pada esok hari atau lusa…

Ummi agak berdebar-debar juga untuk melaluinya sekali lagi, tetapi ummi tidak berhenti memohon pada Allah agar permudahkan proses kelahiran dan beri ummi kekuatan…Tidak sabar juga untuk bertemu dengan buah hati yang kedua ini…InsyaAllah, ayah akan memegang amanah untuk update segala perkara berkaitan perkembangan proses kelahiran mujahid kecil kedua kami di blog dan FB ummi ayah…Ummi memohon maaf andai ummi pernah menguris hati sesiapa ye….Mohon doakan yang terbaik buat kami….

10 comments:

  1. good luck k.mawaddah <3 insyaalla semua akan selamat. amin

    ReplyDelete
  2. akak, selamat berjumpe dengan baby.. waaa,, besnye.. anim ni tak tau lagi bile.. nanti bile dah bersalin, upload gambar baby kat blog eh..

    ReplyDelete
  3. semoga selamat semuanya....bykkan baca doa nabi yunus,dear....

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya selamat...
    Xsabar nak tengok little mujahid..:)

    ReplyDelete
  5. kak mawaddah, selamat bersalin.. nanti rajin2 bawak bb ke uia aheheh.. :D

    tetibe rindu senior2 :')

    ReplyDelete
  6. mawaddah dear, robbuna yusahhil. hurin pun xsabar nk tunggu the lil mujaheed ni keluar :)

    tcare!

    ReplyDelete
  7. salaam...kak mawaddah, kami doakan proses klahirn mujahid ke-2 ni dipermudahkn jalannya oleh Allah....insha-Allah berkat Ramadhan....Ramadhan Syakir..^_^

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan & semoga selamat semuanya :)

    ReplyDelete