Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

August 9, 2010

Little Bean: Swing Closed Safety Gate and Extension


Sejak semalam, ummi bertungkus lumus membuat survey tentang safety gate ini…Bukan untuk mujahid kecil kedua ini, tetapi untuk anak susuan merangkap anak saudara ummi, Mus`ab yang akan tiba di Malaysia…Mus`ab tinggal di Yaman dan kini akan pulang bercuti di rumah Opah Aki….Maklumlah, bila sudah pandai merangkak dan bertatih berdiri, kena lah kami membuat persiapan dari segi keselamatan rumah dua tingkat Opah Aki ini kan…Fikir punya fikir dan berbincang dengan ayah dan opah, kami decide WAJIB beli juga benda ini memandangkan mujahid kecil kedua ini juga boleh menggunakannya nanti…
Ummi ada buat survey di Jusco Bukit Tinggi, tapi harganya dua ratus lebih…Belum tambah extension lagi…At last, kami beli di baby online store yang ummi biasa…Tengah ada sales…Ummi memang regular customer di situ dan sangat puas hati dengan perkhidmatan yang diberikan…Dulu ummi pernah beli medela breastpump, medela citystyle bag, Joy angle EBM storage bag,  washabale breast pad, bumble bee EBM storage bottle di online store ini juga…Namanya Littlewhiz
Semalam, ummi order dan mintak untuk `urgent delivery`…Pagi ini, ummi buat payment melalui Maybank…Order sedang diproses dan akan dihantar pada ummi pukul 11.30 pagi ini…InsyaAllah, esok akan sampai barang yang ummi telah beli itu dan Mus`ab akan tiba pada hari Rabu…Berikut adalah mengenai produk yang ummi beli itu…Mungkin dapat membantu rakan-rakan lain yang ingin membelinya di masa sekarang ataupun masa hadapan…Ummi beli extension sekali sepanjang 14 cm…Harga extension selepas diskaun adalah RM35.90 dan harga sebenarnya adalah RM39.90…Harga `Swing Closed Safety Gate` selepas diskaun adalah RM169.90 dan harga sebenar adalah RM199.90…Berikut adalah deskripsi produk yang ummi copy dari laman web Littlewhiz.


Little Bean: Swing Closed Safety Gate and Extension
  • Swing closed and locks automatically
  • Opens in both ways
  • Easy one hand operation
  • Pressure mounted
  • 90 degree stop mechanism - Door can keep opened at 90 degree if desired.
  • Detachable pedal
  • Optional extension ( 14cm/28cm ) can be used for wider openings
  • Complied with EN 1930:2000 + A1:2005
  • Size : ( 74 - 87 ) x 74 x 5 cm

2 comments:

  1. salam..

    benda ni pentig bila anak-anak dah pandai crawling2 n jalan2 kan..

    nak try gak le nnti shooping kat situ since mawaddah kata ok..

    ReplyDelete
  2. Salam..

    Selamat Berpuasa..Maaf sekiranya ada tersalah kata!.

    ReplyDelete