Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

January 6, 2010

Taska Anakku Comel...

3 comments:

  1. salam.. akak, adakah taska ini tempat arwah ditinggalkan sementara akak n abg hafiz ke kelas? kalu camtu, thanks la sebab mention jugak name taska walaupun tak tulis entri about the taska.. mungkin akak nak jaga sensitiviti owner taska tu ye..

    sebenarnya anim tertanye2 gak taska mane sebab akan datg pun memang kena cari gak taska utk anak.. nak tanye akak nama taska apa, takut akak tengah bersedih lagi.. thanks ye sebab TERmention jugak nama taska ni..asben anim terus je reject bile tau nama taska ni..

    ReplyDelete
  2. erm akak bknnya nk jaga sensitiviti dia pn...cuma malas nk ckp apa2...ramai yg bertanya pd akak...kl akak ada anak pun akak risau bila kes sebegini berlaku...jadi akak rs ibu di luar sana berhak untuk mengetahuinya...lagi bagus kalau dapat masuk dlm suratkhabar kan...nak tenang dulu sblm amik tindakan....cari pengasuh lebih baik anim...

    ReplyDelete
  3. akak, nak tanye cikit lagi ni.. taska tu area mane ek? kat IM 2 ke? tu la.. anim setuju kalu masuk surat khabar.. biar semua parents di luar sana amik langkah berjaga2..

    anim kalu bulih nak cari personal pengasuh utk anak.. tapi tu la, kawasan kuantan ni bukan senang nak cari org camtu.. kadang2 personal pengasuh pun nak duit je.. pernah terjadi pada anak sedara suami anim.. ALLAH nak tunjukkan, kakak ipar datang amik anak awl.. tengok2 dia letak 2 2 tangan baby yg 2 bulan lebih dalam seluar.. meraung la baby tu tak leh gerak.. bile dah selidik detail, rupenye memang dorang tak jaga betul2 pun anak sedara tu.. time pengasuh tu nak gi amik anak dia kat sekolah, ditinggalkan baby sorang2 kt dalam rumah.. adui.. kadang2 baby nangis pun dibiarkan..

    Anim cerita ni supaya kite semua boleh amik langkah berjaga2 kan.. sabar la ye akak dan abg hafiz.. anim tau, ungkapan sabar senang untuk dilafazkan.. tapi bile bace ttg semangat akak datang balik, secara jujurnya, anim sangat kagum dengan akak n abg hafiz.. akak dan abg hafiz beruntung, ade anak menunggu di pintu syurga..

    ReplyDelete