Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

January 12, 2010

ALHAMDULILLAH...


Salam sayang buat permata hati ummi ayah, Ukasyah…Ummi `speechless` sekarang…Hanya ucapan ALHAMDULILLAH yang mampu ummi ayah ucapkan buat masa ini…`Ukasyah, ummi ayah sangat bergembira…Ummi ayah juga pasti kamu gembira….Kami terkenangkan kamu sayang…Setahun yang lalu,pada waktu dan tarikh ini juga, beginilah perasaan ummi ayah….Alhamdulillah `Ukasyah, ummi ayah sungguh tidak sangka…SMS bertalu dari Opah, Aki, Khaulah, Ammu dan adik Mus`ab yang kini berada di Yaman…Opah mengatakan bahawa Opah sememangnya berdoa di bumi anbiya…Kawan-kawan ummi sangat gembira…Hatta, ada yang sebak mengalirkan air mata…Pak Long dan Pak Cu juga call ummi…Gembira sungguh mereka…Dan sebentar tadi, cousin ummi yang rapat, Kak Long Yati juga call ummi…Ayah call Nenek, tapi Nenek tidak sampai rumah lagi…Ayah??? Sudah pasti gembira…Ummi???? Ummi menitiskan airmata…Gembira, sedih dan rindu bercampur baur….Terkenangkan `Ukasyah yang sedang berbahagia…Tidak sangka dan seakan bermimpi…Bersyukur tidak terhingga ke hadrat Allah di atas rahmat dan kurniaannya…

20 comments:

  1. salam..em apa ye tu yg mengembirakan..mg ia sinar yg akan menyinari hidup kak mawaddah dan abg hafiz..=)

    ReplyDelete
  2. sykur Alhamdulillah..
    kebahagian dah menjelma kembali..
    semoga kebahagian seterusnya akan di kecapi...
    kami pun turut bergembira dgn anda berdua...
    Syukur sgt...

    ReplyDelete
  3. salam mawaddah...
    akak terpanggil untuk baca blog mawaddah sejak terbaca pasal ukasyah...
    apa berita gembira tu...rasa2nya akak tau...mawaddah pregnant ye?
    tahniah kalau itu berita gembira yg dinanti...akak jugak ada anak lebih kurang sebaya ukasyah....sila la ke blog akak......shiorila.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. salam. mawaddah pregnant ke? congrats. :D

    ReplyDelete
  5. Mawaddah pregnant ker? Kalo betul jangkaan saya, saya panjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi. Kalo pun bukan... semoga berita gembira itu sedikit sebanyak mampu mengubat kesedihan Mawaddah. Kagum dengan kekuatan Mawaddah...

    ReplyDelete
  6. salam mawaddah...patah tumbuh,yg hilang berganti...wlupun x sama...pengganti mujahidnya tetap ada syg...moga mujahid kecil nant bisa menjadi sekuat ukasyah...Moga cinta dan rindu anda berdua terus mekar untuk ukasyah...Amin

    ReplyDelete
  7. salam kenalan kak...akk pregy???tahniah....

    ReplyDelete
  8. tahniah mawaddah! :) semoga memberi sinar baru buatmu sekeluarga. :D

    ReplyDelete
  9. salam..sory menganggu...saya dah lame ikuti blog kamu..
    cube view blog ni...kuasa allah..
    kebetulan yang sangat ajaib...
    subhanallah...
    ape yang anda berdua hadapi same...
    allah itu maha kuasa..maha pengasih...
    http://ummiharris.blogspot.com/
    http://buatmuanakku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. salam..sory menganggu...saya dah lame ikuti blog kamu..Kuasa allah..
    kebetulan yang sangat ajaib...
    subhanallah...
    ape yang anda berdua hadapi same...
    allah itu maha kuasa..maha pengasih...
    TAHNIAH buat ummi harris..and ummi ukasyah...

    ReplyDelete
  11. tahniah..
    Allah maha mendengar rintihan hati hambaNya...
    jaga diri & kandungan..jgn bersedih hati lagi..
    walaupun yg hadir takkan sama tapi yg pergi syurga mmg miliknya...

    ReplyDelete
  12. salam mawaddah
    mengenali blog mawaddah dari blog ummiharris. sebak membaca kisah pemergian 'ukasyah. semoga kehadiran adik 'ukasyah mengembalikan semula sinar dlm kehidupan mawaddah dan keluarga

    ReplyDelete
  13. salam
    Alhamdulillah
    rupanya pengubat hati anti dan zauj telah mebesar di dalam rahim..cepatnya Allah anugerahkan pengubat hati untuk anti..MasyaAllah..

    ReplyDelete
  14. Salam
    Benarkah mawaddah pregnant? Syukur alhamdulillah..Sesungguhnya Allah itu Maha Penyayang.
    Selalu baca entry selepas pemergian Ukasyah tapi mdm tak komen apa2 sebab terlalu hiba nak tinggalkan jejak. Sesungguhnya betapa sedih org yg membaca lebih berat lagi kesedihan Hafiz dan Mawaddah. Tetapi kali ini madam tinggalkan jejak kerana mendapat berita gembira. :). Jaga kesihatan elok2 ye

    ReplyDelete
  15. akak.. pregnant ke? tahniah sangat2.. bile due? boleh beranak same2.. ngeh3..

    ReplyDelete
  16. subhanallah... Tabahnya hatimu.... =)

    Moga akak tingkatkan kesyukuran pada allah, ada yang menunggumu di pintu syurga... Ameeeennnn...

    Subhanallah, walhamdulillah...

    ReplyDelete
  17. Salam Mawaddah dan suami moga sihat selalu.Akk minta maaf dh lma xdtg blog ni,bila dapat tau ttg 'ukasyah,trsa sebak sgt,sbb kita kan sama2 mgandung,sma2 mnuggu klahiran n akk tau Mawaddah lagi teruja sbb ank yg sulng.Mmmg Allah pilih Mawaddah utk ujianNYA yg Maha Hebat ni.

    Tapi kali ni dapat pula berita baru yg akk dapt agk beritanya...kalau betul..Alhmdulillah...Allah berikan kegembiraanlepas kalian bersedih..Maha suci Allah.

    ReplyDelete
  18. Salam mawaddah..sy ikuti blog ni selepas tau sal kes ukasyah..seb baik tau nursery mana coz mmg tgh mencari nursery yg sesuai tuk anak yg bakal lahir bln dpn..harap tadika tu sedar dgn kecuaiannye..congratz kalo btul mawaddah dah preg..
    http://kayzie-perfectlifeofmine.blogspot.com/

    ReplyDelete