Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

January 19, 2010

Little Mujahid Junior...


Salam sayang buat `Ukasyah yang ummi ayah rindui selalu,

`Ukasyah bakal jadi abang…Ummi sudah mengandungkan adik `Ukasyah, little mujahid junior…Ummi ayah tetap rindukan abang `Ukasyah seperti dahulu juga…Masakan ummi ayah boleh lupakan anak yang soleh seperti abang `Ukasyah…Hari ahad lepas, ummi ayah ada ziarah pusara abang `Ukasyah kan…Ummi bawa adik sekali…Seperti biasa ummi ayah tidak dapat menahan air mata ini…Tanpa dipinta, ianya jatuh berderai membasahi bumi …Ummi ayah gembira sangat tengok ada orang lain meletakkan bunga melur di atas pusaramu…Yang sebelah pusara `Ukasyah itu juga ahli syurga ye sayang…Ramai yang menyayangi `Ukasyah…Hari begitu mendung tika ummi ayah sampai…Semendungnya hati ummi ayah jua…Sebaik sahaja ummi ayah masuk kereta,terus lebat hujan…berat hati ini untuk pulang ke Kuantan…Terasa seperti meninggalkan `Ukasyah pula walaupun ummi tahu, di pusara itu hanya jasadmu…Ummi tahu kamu sudah bahagia sayang…Ummi gembira `Ukasyah ahli syurga…

`Ukasyah, semalam ummi ayah pergi Klinik UIA sebab hendak buat kad pink untuk adik `Ukasyah, little mujahid junior…Alhamdulillah, ummi ayah berpeluang melihat adik sewaktu doktor scan adik…Kecil je adik sayang…Ummi sihat dan adik `Ukasyah juga sihat…Doktor terpaksa scan adik sebab doktor hendak tahu `gestational age` adik….Since ummi tiada mense sebab fully breastfeed `Ukasyah beberapa bulan yang lalu…InsyaAllah, ummi akan lahirkan little mujahid junior pada due date yang sama dengan `Ukasyah juga…Sehari sebelum raya tahun ini…Ummi ada juga morning sickness, tapi tidak seteruk sewaktu ummi pregnant `Ukasyah sebab ummi sudah pandai hendak kawal...Awal-awal hari itu, ummi selalu rasa seperti pening dan hendak pitam…Alhamdulillah, sekarang sudah tiada..

`Ukasyah permata hati ummi ayah, semoga kamu bahagia di sana sayang…Ummi doakan agar little mujahid junior juga soleh seperti abang `Ukasyah…Buat pengubat hati ummi ayah, little mujahid junior, ummi ayah doakan agar kamu membesar dengan sihat sempurna supaya dapat menjadi seorang da`ie...Besar harapan ummi ayah pada little mujahid junior ini…Semoga kamu perolehi jiwa yang kuat seperti abang `Ukasyah… Ketahuilah, ummi ayah sangat sayangkan `Ukasyah dan little mujahid junior juga…Alhamdulillah, Allah kurniakan ummi ayah dengan anak-anak seperti kamu berdua…

23 comments:

  1. tahniah di atas kewujudan ukasyah junior...

    ReplyDelete
  2. Tahniah, mawaddah dan Hafiz..

    Berkat doa dan kesabaran kalian..

    Allah itu Maha Agung dan penuh Kasih Sayang kan..

    ReplyDelete
  3. salam.. kak, EDD anim sehari awal dari akak.. due date akak 9/9/10 ek? anim punye 8/9/10..

    ReplyDelete
  4. tahniah .....

    kiter follow blog mawar da lama...

    mawar seorang ibu dan wanita yang kuat tempuhi cabaran dan dugaan dari-Nya

    ReplyDelete
  5. salam akak,

    alhamdulillah, tahniah sy ucapkn utk akak dan suami :) semoga kalian dalam rahmat Allah selalu..amin..

    ReplyDelete
  6. salam.tahniah! barakallahulakuma =)

    ReplyDelete
  7. tahniah Mawaddah!
    Sungguh!ALLAH knows best... =)

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat hafiz dan mawaddah..moga adik ukasyah juga menjadi penyejuk mata kalian di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  9. salam...congrates mawaddah n hafiz..
    alhamdulillah...kalian mudah dpt zuriat..gembira bercampur sedih melihat teman2 lain..dgn berita2 gmbira msg2..mungkin Allah belum izinkn kmi utk mnerima chya mata bt mase ni..

    ReplyDelete
  10. Tahniah...
    kita mmg mghrapkan sinar kebahagiaan terus memayungi kuarga mu...
    kami juga bahagia melihat anda bahagia...
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. Alhamdullilah....

    Rezeki dari ALLAH

    ReplyDelete
  12. Syukur...TAHNIAH!!!

    Take care k..(^_^)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah betul la tekaan akak mawaddah....semoga little mujahid junior sekuat abang ukasyah..semoga mawaddah sihat2 aje..

    ReplyDelete
  14. salam kak mawaddah..

    Tahniah..
    Wah..tengok ramai2 mengandung ni buatkan saya pun teringin nak baby lagi.hehe..
    Moga2 sihat sentiasa..

    ReplyDelete
  15. tAHNIAH.. MAWADDAH.. SAYA SIMPATI DGN KISAH MAWADDAH.. APA2 PUN SETIAP UJIAN TUHAN ADA HIKMAHNYA.. SESUNGGUHNYA MAWADDAH SEORANG IBU YG SGT KUAT. KLU LA SAYA, TAK MUNGKIN SEKUAT MAWADDAH..

    ReplyDelete
  16. tahniah kak...
    ALLAH datang kan kedukaan buat akk dan ALLAH juga datangkan kegembiraan buat akk..
    semoga akk bahagia selalu...semoga akk kuat dan tabah..

    ReplyDelete
  17. tahniah kak..
    masyaALLAH tanpa sedar, saya mengalirkan air mata dengan nikmat dan kasih ALLAH ini..

    sejuk perut ibu melahirkan..:)

    ReplyDelete
  18. tak tahan tiap kali tengok wajah comel Arwah Ukasyah.....Ya Allah...tennag kan lah hati kedua orang tua Ukasyah ini...amin

    ReplyDelete
  19. sedihnya tengok raub wajah comey Ukasyah

    ReplyDelete
  20. tahniah mawaddah for da mujahid junior...

    ReplyDelete