Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

November 4, 2009

Dinner at Tiara Beach Resort...

Dinner pertama kami di hotel semenjak kelahiran `Ukasyah...Alhamdulillah, anak ummi ayah behave...


Perasan tak double chin `Ukasyah tu..kuat sangat breastfeed...hehe...


Ummi ayah dapat berehat sementara opah dok menayang `Ukasyah kat officemate dia...Opah muda la kata kan...


Amboi, tau lah geng mata ikan keli...`Ukasyah nak join sekali boleh?


3 generasi...geng termenung...hehe...cute nye opah dan `ukasyah tu...


Wah, pantang ummi pegang kamera, aki pasti minta gambarnya bersama `ukasyah diambil...


Ini geng main `ukasyah...pak cu namanya...


`ukasyah behave je waktu dengan pak long ye...


khaulah ada baby dalam tummy dia...bakal adik susuan `ukasyah nanti...namanya rahsia dahulu...


ummi abah yang bertuah...hehe...


p/s: ini lah pics sewaktu bercuti di tiara beach resort...terimbas kembali kenangan sewaktu ummi ayah baru berkahwin...setiap kali exam, ummi ayah akan gi holiday...duduk kat hotel...beli gadgets dan shopping...alhamdulillah result ok...ingat dah bertaubat...rupanye bila ada anak pun, buat lagi camtu...hehe...tak serik-serik lagi...

Sebentar tadi sewaktu sedang menyusukan `ukasyah, ummi buat-buat marah sambil cakap amboi dan tepuk manja bontot dia...ummi ingat dia tak faham lagi...tiba-tiba dia berhenti menyusu dan mencebik nak nangis...gelabah juga ummi...terus minta maaf dengan `ukasyah.. tu lah ummi, main-main lagi ...anak ummi dah matang tau...hehe..

4 comments:

  1. 'Ukasyah...Lama pak cik xpegi ziarah.. Dah besar dan sihat mcm pak cik(abu Luqman) ye..

    ReplyDelete
  2. to sourplum:
    aah hotel...nama je resort...

    to abu luqman:
    Pak cik datanglah umah `ukasyah..bleh main2 dgn `ukasyah tembam ni...sekarang dah 5 kg berat `ukasyah...hehe...yg penting, kita sihat kan pak cik...

    to Nurtaqwa08:
    Alhamdulillah anti...di awal kelahirannya, agak payah ana nak memahami `ukasyah...alhamdulillah bila semakin besar ini, `ukasyah makin soleh sbb dah bleh adapt dgn environment...ragamnya pn tak bnyk..anak ana ini, dah boleh faham kot yang ummi ayahnya masih student...hehe

    ReplyDelete