Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

November 18, 2009

Jannah, Baby Girl Ummu & Ayah...

`Ukasyah nampak kepenatan sangat...Macam malas nak layan je...`Ukasyah jeles dengan baby Jannah ye..Erm mestilah tak, `Ukasyah anak yang soleh kan...


Assalamualaikum abang `ukasyah...Abang tak sihat ye...Abang malu-malu dengan Jannah plak...takpe, nanti kita main sama-sama lagi tau...


Ummu posing dengan Jannah...Nak tunggu baby girl sendiri, lambat lagi...Dapat anak susu macam Jannah memang puas hati...Cuteeee sangat...Jannah, ummu rasa ummu lasi slim lah...hehe..


Ummi sangat fanatik dengan nursing cover sekarang ni...ramai yang bertanya kat mana ummi beli...ummi beli kat kedai chomel...erm, ummi teringin nak beli mesin jahit sendiri tau...macam-macam ummi nak jahit...takdelah ummi asyik kosongkan poket ayah je kan...hehe...tak sedar diri betul kan...macam banyak masa je nak menjahit...Research project pun banyak terbengkalai...hehe...takpe, ummi akan pastikan semuanya tidak tercicir...InsyaAllah...


Alhamdulillah, ummi sangat bersyukur kerana secara rasminya, Nurul Jannah (anak kepada Kak Long, cousin ummi) telah menjadi anak susuan ummi...Lengkap sudah....Jannah menyusu dengan ummi dari hari Raya Aidilfitri baru-baru ini...Sewaktu itu, Jannah baru beberapa hari dilahirkan dan ummi juga baru 2 minggu lebih melahirkan `Ukasyah...Masih dalam pantang lagi...Ummi dan Kak Long memang sudah berjanji untuk menyusukan anak-anak kami supaya mereka menjadi adik-beradik susuan...Ummi dan Kak Long memang sangat rapat dan selalu bertemu...

Ummi ayah sangat gembira dapat baby girl seperti Jannah...Dengan itu, Jannah akan panggil ummi dengan panggilan `UMMU` sebab bakal baby Balqis, akan panggil ummi `UMMU` juga...Lagipun, Jannah turut memanggil Kak Long ummi...Nanti confuse pula Jannah ye...Ayah akan terus kekal dengan gelarannya...`Ukasyah sudah jadi Along atau Abang `Ukasyah...`Ukasyah pun menyusu dengan Kak Long hari itu, tetapi tidak cukup syarat lagi...

Ok Jannah, my cute baby girl....Semoga jadi anak yang solehah...Nanti ummu belikan baju baru ye bila ummu dapat scholar nanti...hehe...Welcome to Our Family...Ahlan wa Sahlan...Ummu, Ayah and Abang `Ukasyah love you so much....muah muah...

5 comments:

  1. Salam ukhti
    Alhamdulillah,Tahniah ya...dah dapat jadi ibu susuan,moga kasih sayang dan persaudaraan kain mengharum di jalan Allah

    ReplyDelete
  2. bagusnya...jrg blh jumpa ibu susuan zmn skrg ni. smg dipermdhkn segalanya..

    ReplyDelete
  3. salam..tahniah ukasyah dapat adik girl..hehe..jg adik jannah leklok ek..tahniah jugek buat kak mawaddah n abg hafiz kerana d kurniakan 2 cahaya mata dalam tahun yg sama..hehehehe..mg sihat2x selalu..salam alaik..

    ReplyDelete
  4. salam mawaddah..
    alhamdulillah.anti seakan2 punya 2 anak skrg.hehe.perempuan pula tu. Ana pun insya-ALlah,akan punya 2 anak juga.tetapi lelakila. anak biras ana.hehe. Allah izin,sama lagi kita ni.lucu pl. =)

    ReplyDelete
  5. salam kak mawaddah....

    maaf lambat ucap selamat ulang tahun perkahwinan kedua.kak mawaddah tidak mengenali saya.saya merupakan pengunjung setia blog akak.rasa bahagia bila membaca luahan akak.tahniah saya ucapkan pada akak kerana telah berjaya membina baitul muslim ini.semoga berkekalan hingga akhir hayat.Drp: SAHILA

    ReplyDelete