Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 16, 2009

Tag from Ibu Darwisy

Rules: Here’s a chance to see how well you really know your husband. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.


1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
CSI bila ada ASTRO lah... kat umah kami takde ASTRO.hehe.sebenarnya, abang lebih suka membaca dari menonton TV...

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Abang tak perlu letak dressing atas salad...dia makan je...suamiku ini simple orangnya...

3. What’s one food he doesn’t like?
Jering, petai dan yang seangkatan dengannya...tapi semenjak kawin dengan mawaddah ni, dah favourite sambal jering yang mawaddah masak...sampai breakfast pun makan jering...hehe...

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Ais kosong atau tea "o" ais limau...

5. Where did he go to high school?
Mestilah Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar, Kuala Pilah, N9...

6. What size shoes does he wear?
Satu saiz lebih besar dari mawaddah...abang pakai saiz 7 atau 8...

7. If he was to collect anything, what would it be?
Buku-buku berkaitan dengan bussiness atau buku-buku yang ilmiah...

8. What is his favorite type of sandwich?
Abang suka ke makan sandwich???abang lagi suka makan nasi...

9. What would this person eat every day if he could?
Makanan yang ada cili atau pedas-pedas, sangat menaikkan selera abang untuk makan...

10. What is his favorite cereal?
Cereal???abang suka makan madu je...tak pernah plak abang sukakan cereal...

11. What would he never wear?
Baju yang terlalu vogue atau bergaya...abang suka baju yang kemas dan simple je...abang takkan pakai baju warna pink...waktu kawin pun terpaksa pakai...tapi cute ape abang pakai pink..hehe..

12. What is his favorite sports team?
Abang cam tak minat sports je...dulu minat Pasukan Hoki Malaysia...zaman Mirnawan Nawawi sebab abang pemain hoki sekolah waktu kat STJ.

13. Who did he vote for?
I guess you all will know...bulan yang terang...

14. Who is his best friend?
Tak tahu yang mana satu...abang banyak kawan sangat...

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Merajuk dan menangis...

16. What is his heritage?
Cina dan Indonesia....nenek sebelah ayahnya cina dan keluarga sebelah ibunya masih ramai di Bukit Tinggi, Indonesia...

17. What is his favourite colour?
For sure, it is green...kini warna coklat menjadi pilihan kami berdua memandangkan ianya bukan warna pink atau hijau...adil la kan..

18. What is his habit?
Menyakat mawaddah dan baby boy kami...slalo kaco baby...

19. What is he proud of?
His wife, his baby and our family, i guess it is right..

20. Lastly, do you think he will read this?
Definitely...because he loves our blog soooo much...

p/s: Abang, sila komen ye kalo sayang tersalah...hehe..

1 comment:

  1. hehehe....
    semua tu ummi baby teka betul...
    tapi bab mambaca tu ikut kerajinan...
    kalau malas sume benda tak buat...huhu...

    ReplyDelete