Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 9, 2009

Baby Balik Umah Atuk Nenek

Salam buat pembaca semua...

Kini ummi berada di rumah mak mentua ummi di Tampin, N9...dah lama ummi ayah tak balik cni...Sepanjang berada di sini, baby banyak sangat makan ye...atuk belikan satay...cam tau2 je ummi dan baby mengidamkan satay...malam semalam ummi makan 2 pinggan nasi dan 10 cucuk satay...dahsyat betul sebab sepanjang pregnant ni, nak makan nasi 2 suap pun bukan main payah...walaupun ayah berulangkali memujuk ummi...nenek pun masak sedap...baby, mari kita sama-sama berusaha naikkan berat badan kita...hehe...baru-baru ni ummi timbang berat ummi, tp baru naik 1kg, tu pun tak reach lagi pre-pregnancy weight...

Baby sangat excited berada di umah atuk dan nenek ye...ummi kan hafal sangat rutin baby ummi ni...baby tido kejap je waktu malam...pastu, rehat kejap-kejap je...baby ummi tak penat-penat bergerak...beberapa kali baby ummi telah menendang dengan kuat sampai ummi senak perut...cam nak nangis ummi dibuatnya tau...apalah yang anak ummi buat kat dlm perut ummi ni...ummi rasa baby rindu sangat kat atuk dan nenek...mungkinkah baby ummi ni melompat excited? mungkin juga kan...takpe...nnti bila dah abis posting, kita balik umah atuk nenek lagi ye...

Jazakumullah kepada atuk nenek yang merai ummi...gembira melihat perut ummi yang memboyot ni...hehe..ummi pasti atuk dan nenek tak sabar nak jumpa dengan cucu sulung mereka ini...baby kena jadi cucu yang soleh lagi musleh tau...doakan atuk nenek dan makcik-makcik baby supaya mereka dirahmati Allah sentiasa...Mak Lang nak mendaftar kat KUIS ari isnin ni...baby doakan urusan Mak Lang dipermudahkan Allah ye...tahniah Mak Lang...baby tak dapat nak hantar Mak Lang mendaftar...kalo ada masa, baby akan ziarah Mak Lang di Bangi...Mak Lang jangan sedih tau...baby cayang sangat kat Mak Lang...Ummi, ayah dan baby pun sayang kat semua...

p/s: Esok pagi baby nak balik KL plak jumpa Aki dan Opah...pagi Isnin balik Temerloh balik...ayah start posting kat Farmasi Berkat, ummi plak start clinical posting kat Operation Theatre, Hospital Temerloh...Jauh lagi perjalanan baby, ummi dan ayah...moga Allah beri kekuatan pada kami...

2 comments:

  1. SaLam..em mg dimudahkan segala urusan oleh Allah..chaiyok2x!!

    ReplyDelete
  2. Mother’s Day Poem For a Friend

    I’m proud to have you as my friend,
    A wonderful friend for me;
    You’re also a great mother, too;
    I watch you admiringly.

    Observing you, I often think
    How blessed the world is now
    To have you in it, friend and mom,
    Happy Mother’s Day; take a bow!

    ReplyDelete