Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 10, 2010

DIY: Projek untuk Little Mujahid Junior

Assalamualaikum,

Maafkan ummi kerana lambat upload gambar projek DIY yang ummi buat khas untuk anakanda yang bakal lahir tidak lama lagi. Ramai kawan-kawan yang sudah lama meminta pada ummi untuk melihatnya, tapi kerana ketiadaan model dan kekangan masa, ummi terpaksa tangguhkan dulu. Tambahan pula ayah baru mula bertugas di HKL. Izinkan ummi menggunakan bahasa inggeris dan bahasa melayu ye untuk entri kali ini. Kalau aki baca, mesti kena komen blog ummi.hehe. Jangan marah ye aki.


1) Simple Diaper Case




2) Snuggler Blanket







3) Receiving Blanket




4) Breastfeeding Pillow

Ummi jahit dua helai sarung bantal untuk `BF pillow` ni. Nanti boleh tukar bila sudah kotor.






5) Reversible Padded Pouch Sling








6) Reversible Unpadded Pouch Sling









10 comments:

  1. mawaddah, sgt2 cantik! fabrik pun cantik. teruskan usaha anda. ^_^. boleh bukak kedai ni. hihi

    ReplyDelete
  2. wahhh..cantik! pandainya Mawaddah...bolehla tempah ni :=)

    good job!

    ReplyDelete
  3. wah bestnya pandai menjahit..akak ni tangan bangku..huhu

    ReplyDelete
  4. humm:
    thanx humm atas kata2 semangat tu...

    mamalisa:
    saya ni budak baru blaja kak...sblm ni busy study smp x sempat nak menjahit...hihi...

    Ina:
    hehe...saya pn blaja gitu2 je...informal...hehe...

    ReplyDelete
  5. AsSalam,

    cantiknya kain. mana dapat? me susah betul nak cari kain motif bukan flora & fauna ni.

    ReplyDelete
  6. nurul aznil:
    saya beli di nagoya...heavyweight cotton yang warna putih hitam tu...ada yang dibeli di Kamdar.

    ReplyDelete
  7. salam..
    wah, kagumnya ngan awak..
    hehe..
    saya semangat je nk DIY, tp pastu xmenjadi..
    huhuh..

    ReplyDelete
  8. Subhanallah..mawaddah..cantik sangat hasil kerja anti.cop..special model anti ye.hihi..

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan..
    cantik & kemas jahitan...
    mawaddah refer buku jugak ke?

    ReplyDelete
  10. cik_ah82:
    hehe...bila jadi stay-at-home mom ni baru saya semangat...sblm ni pn teringin nak menjahit, tapi xde masa...insyaAllah, semangat tu akan dtg...hehe..

    Diary Qol:
    Mana ada cantik, anti...biasa je...asal bleh pakai untuk ana dan si mujahid kecil pn, ana dh bersyukur...aah special model tu kl diletakkan mukanya, mmg nmpk terpaksa...mcm2 syarat diletakkan pd ana...hehe...low profile kot...lps ni ana dh ada si mujahid kecil sbg modelnye...

    Ain:
    salam perkenalan juga buat ain...mawaddah tak pernah ada buku jahitan...satu pn tak de...cuma bila rasa nak jahit sesuatu tu, mawaddah surf internet untuk dapatkan gambar bnda yg hendak dijahit tu, dan tenung lama2...lagipun ummi mawaddah pandai jahit, jadi mawaddah refer kat ummi mana2 yg tak faham dan tak reti tu...

    ReplyDelete