Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

July 21, 2010

DIY: Nursing Shirt

 
Hari ini, ummi agak rajin menulis entri terbaru tentang `little mujahid jr`.  Ini mungkin kerana ummi ayah sibuk dengan persiapan menyambut kelahirannya.  Projek kali ini memang sangat penting buat ummi yang ingin menyusukan `little mujahid jr` sepenuhnya.  Demi menjayakan misi ini, ummi telah `transform`  baju yang ummi ada kepada nursing shirt dengan horizontal opening.  Disebabkan ummi masih amatur, ini sahaja lah idea ummi buat masa ini.  Satu baju ummi guna velcro tab dan lagi satu baju ummi guna butang ketip (ummi tidak pasti akan nama butang ini).  Untuk nampak lebih menarik, ummi buat ropol sikit.  Baju-baju ini hanyalah baju yang dipakai di rumah.







6 comments:

  1. i wish i could sew like you...bestnyaaaa...xyah susah2 nak selak2 baju wktu kt umah kan....keep up the good work :)

    ReplyDelete
  2. pandainya akak alter baju sedia ada.. senang la nanti.. boleh buat sendiri je t-shirt nursing.. beli 1 pun harga dekat RM 50 gak kan.. jimat2..

    doa la byk2 agar little mujahid jr kembali pada kedudukan cephalic.. baby anim setakat ni alhamdulillah.. tak ubah dah kedudukan dia sejak 28 weeks lagi.. dia selesa camtu, kire oke la.. cuma dulu, selalu duk sebelah kanan.. sekarang dia dah besar, jadi dah conquer ruang kt dalam ni.. hihi..

    ReplyDelete
  3. salam kak mawaddah...
    kak..boleh x kongsikan mcmmana akak jahit sendiri nursing blouse tu..xpun bg link ke...hehe..sbb saya pun tgh duk cari2 juga mcm mana nak buat nursing wear..

    ReplyDelete
  4. ina hashim:
    I`m just a beginner...trying to alter and transform all my clothes...hehe...sewing is my new addiction after years of hectic life as a nursing student...thanx for supporting me...

    aniemz:
    alah anim, senang je rupanya nak buat...selesa kalo tak payah selak baju..pengalaman akak dengan `ukasyah dulu, letih gak nak menyelak t-shirt, especially waktu dlm pantang dan baby boy ni kerap menyusu sgt2...ini belajar dari pengalaman terdahulu la kiranye ni...hihi...doakanlah akak ye..mujahid kecil ni buat ummi dia berdebar2 je...ni dh cephalic blk..main acah2 plak...nk uji ummi ayah ni kot...

    ummu huraiyah:
    akak boleh kongsikan....awak bagi akak email awak ye...link mmg xde...akak try and error sbb tgk baju menyusu yang orang jual je...blouse tu akak alter je tau....bukan jahit sndri...akak bleh bagi bbrp options yg akak pernah buat...

    ReplyDelete
  5. wow sahabatku mawaddah makin bertambah kreatif dan inovatif skrg..emi rase lama2 bleh buke baby shop & accesories pulak nie;-)

    ReplyDelete
  6. Salam Kak..boleh share camne alter nursing wear tu?sy nak try Kak..ni email saya :dygzahrina@gmail.com

    Thanks Kak :)

    ReplyDelete