Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

February 25, 2010

“Little Mujahid Junior” Sudah Besar Rupanya…


Salam sayang buat anak-anak ummi yang tercinta…Juga buat ayah yang sedang bergembira dengan perkembangan terbaru “Little Mujahid Junior”…

Semalam, ummi menghadiri temujanji bersama doktor di klinik UIA tanpa ditemani oleh ayah…Ayah perlu menghadiri kelas…Seperti biasa, setiap kali temujanji, Dr. akan buat ultrasound terhadap “Little Mujahid Junior” bagi memastikan umurnya secara tepat dan menjangkakan tarikh kelahirannya…

Berat yang ummi timbang di rumah, statik sahaja…Tetapi, tatkala ummi timbang berat badan di klinik, rupa-rupanya ummi mengalami penurunan berat badan sebanyak 2 kilogram…Dr. tidak memarahi ummi, tetapi beri amaran juga…huhu…Tiada selera hendak makan…Lepas ini ummi berazam hendak makan banyak sedikit dan secara seimbang…Urine test, ok…Tekanan darah ummi 120/70…

Setelah di `scan`, Dr. mengesahkan bahwa umur “Little Mujahid Junior” di dalam kandungan ummi, lebih lama dari yang Dr. sahkan sebelum ini…Maksudnya, dia sudah besar sebenarnya…Perbezaannya adalah dua minggu…Jadi, `expected due date` (tarikh jangkaan bersalin) juga telah diperbaharui iaitu pada 2/9/2010…Atau menurut Dr. mungkin lebih awal lagi dari tarikh jangkaan…

Sewaktu diperiksa Dr., “Little Mujahid Junior” membuat pelbagai aksi akrobatik…Padahal, ayah sudah berpesan padanya supaya `behave` sewaktu sedang diperiksa Dr…Teringat ummi pada abang `Ukasyah yang tidak boleh duduk diam sewaktu pertama kali di `scan Dr…Sehingga membuatkan Dr. itu pening kepala hendak mencari degupan jantungnya dan Dr. tersebut hampir saja berputus asa…Ada persamaan anak-anak ummi ini rupanya… Dr. juga mengatakan bahwa “Little Mujahid Junior” aktif macam ummi…Ayah cemburu bila ummi ceritakan padanya…hehe…Anak ummi kan…Ummi juga nampak jantungnya yang berdegup itu…Ayah pula tidak habis-habis melihat gambar “Little Mujahid Junior” yang Dr. print untuk ummi…Seakan-akan tidak sabar menunggu kelahirannya….Sabar ye ayah….Kalau akhir bulan 8 atau awal bulan 9, memang tidak lama sangat kita menanti….Sempatlah ummi habis pantang sebelum majlis konvokesyen kita nanti…

Alhamdulillah, ummi dan “Little Mujahid Junior” sihat…Doakan agar kesihatan kami sentiasa baik ye…Terima kasih kepada pembaca-pembaca blog ummi ayah yang sangat setia dan sentiasa memberikan semangat serta sokongan yang tidak berbelah-bahagi….Doa kalian sangat berharga buat kami suami isteri dan anak-anak….

5 comments:

  1. alhamdulillah mawaddah sihat2 saje...and little mujahid junior pun sihat...

    ReplyDelete
  2. Semoga Little Mujahid Junior sihat selalu

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...
    semoga allah menjaga akak n little mujahid J...

    ReplyDelete
  4. hihi.. boleh plak tertukar2 EDD ni.. jelesnye.. hehe.. tak per la, akak awal 6 hari je dari anim.. yeay.. tak sabar nak tunggu bulan september.. =)

    ReplyDelete
  5. semoga dapat baby yg sihat nanti insyaallah :)
    bestnye dapat kawen awal kan. wish for that too~:)

    ReplyDelete