Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 23, 2013

Perangai Pelik Mengandung 4th Lil Mujahid

Assalamualaikum anak-anak yang Ummi kasihi dan cintai kerana Allah,

Semoga anak-anak Ummi cepat sembuh dari demam, batuk dan selsema ya.

Pengalaman mengandung kali ini sangat berbeza. Bila dah 4 kali mengandung, memang dapat bezakan jika mengandung anak lelaki dan anak perempuan.

Tapi kali ini, Ummi ada simptom mengandung yang bercampur-baur. Tapi kalau ikut instinct macam lelaki lagi. Hehe.

Mabuk kali ni agak teruk juga. Terutamanya bila menjelang pukul 10 pagi dan pukul 7 petang. Suka makan daging, makanan mamak dan arab. Sangat tipikal bila mengandung anak lelaki, suka nasi beriani. Makanan manis susah nak lalu kat tekak ni.

Tapi ada juga simptom mengandung anak perempuan. Suka kemas, cuci tandas, suka mandi, suka wangi. Setiap masa nak pakai bedak arab atau compact powder. Hehe. Ini memang pelik habis. Waktu tak pregnant, pakai bedak baby je. Lepas solat je, touch up balik. Sembur perfume. Cuma nak tidur, tak boleh nak pakai. Sentiasa nak nampak kemas je. Tiba-tiba berazam nak pakai tudung berwarna-warni.

Ok baby, Ummi Ayah tak kisah la girl ke boy.. Asalkan membesar sihat, sempurna, jadi anak yang soleh solehah macam Along dan Kak Ngah k.




7 comments:

  1. Alhamdulillah. Moga dipermudahkan Insyaallah =)

    ReplyDelete
  2. Tahniah..dh ank ke empat eh.....murahhh rezeki...

    ReplyDelete
  3. Tahniah..dh ank ke empat eh.....murahhh rezeki...

    ReplyDelete
  4. bestnya ummu ukasyah... senang sungguh hamil. Murah rezeki ummu

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..bestnya ummi..doakan mamanurin sama boleh? Teringin sangat nak pregnant lagi tp masih belum lg ada

    ReplyDelete
  6. Mcm time kta ngandungkn sofiyyahje.xlalu bnda manis2 tp suke gla mknn arab n cheezy wedges.tp ayh dia yg sibuk mkn bnda manis.tiap2 minggu blh katakn cr cendol n ns arab damsyik.hihi.timmy.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum
    1st time nk komen n d first blog yg sy baca dr awal smpi latest post.. terharu x hehehehe smpi ofcmate duk tegur ari2 blog ni je dh 3 ari sy bc hahaha..xtau nape blog ni mcm dkt je dihati sy....
    btw, congrats for ur 4th mujahid; ur 2nd n 3rd same year dgn anak2 sy n berhasrat utk NEXT but kene sabar coz 2nd czer huhuhu

    sory komen as anon coz di ofis xleh access gmail.. salam ukhwah dan selamat berkenalan....
    blog anak2 >> http://mylitlejourney.blogspot.com/

    ReplyDelete