Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 11, 2013

Kisah Kehadiran 4th Lil Mujahid

Terima kasih di atas doa dan ucapan tahniah dari pembaca blog ini. Menerima banyak ucapan dari ruang komen, FB, sms dan instagram.

Ummi pun confuse nak mula dari mana cerita ni. Ummi sebenarnya sedang dalam proses mengurangkan berat badan bermula bulan februari. Memang consume 'herbalife' dan main badminton atau bersenam dengan Uwais dan Abu Ukasyah boleh kata setiap hari. Main badminton bukan calang-calang, siap sewa court rm15/jam. Semakin lama memang rasa susut betul. Hilang selera makan. Paling perasan, bila pam susu makin kurang. Pengurangan yang banyak plak tu. Ummi jenis yang banyak juga production.

Sehinggalah beberapa minggu lepas, Uwais termuntah. Opah aki terus mengusik, ke Ummi pregnant?. Ummi pun agak menafikan juga. Plan 3 tahun lagi baru nak conceive yang ke-4. Kebetulan, Ummi dan Abu Ukasyah dah kemas baju-baju newborn, siap letak dalam kotak sebab lagi 3 tahun kan. Ummi pun nak let-go breastfeeding pillow, tummy binder dan banyak lagi barang-barang.

Lepas tu, Ummi gi JJ nak beli hadiah Abu Ukasyah, sambil dukung Haniyya tu, beberapa kali rasa nausea yang tak tertahan. Ummi pun hantar Haniyya ke kereta untuk Aki jaga dan Ummi masuk balik JJ nak beli pregnancy test kit.

Sampai di rumah, Ummi pun test. Sekali keluar double line. SAH pregnant. Line yang jelas. Ummi terduduk sekejap lepas ucap alhamdulillah, mixed feeling. Menitis airmata sebab tak sangka akan pregnant kembali secepat ini. Ummi kan EP mom, memang sedih. Stok frozen memang banyak, tapi Ummi selalu supply fresh EBM pada Haniyya.

Call Abu Ukasyah, dia tak angkat sebab tengah meeting. Akhirnya call abang sulung Ummi. Dia gelakkan Ummi sebab wife dia pun pregnant sama dengan Ummi dan anaknya Miqdad kan muda 2 bulan dari Haniyya. Lega dapat semangat dari Pak Long.

Ummi call Abu Ukasyah lagi, tak dapat. Jadi Ummi whatsapp je. Habis meeting Abu Ukasyah call balik. Ummi angkat dengan esak tangis. Abu Ukasyah pun pujuk Ummi. Rasa lega sangat.

Opah Aki pun suka

No comments:

Post a Comment