Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 2, 2012

5th ANC: 3rd Little Mujahid @ 24W

Assalamualaikum buat anak-anak Ummi yang Ummi Ayah kasihi selalu,

Alhamdulillah, sekian lama tidak menulis kerana kesibukan rutin seharian dan berpindah rumah serta beberapa musibah yang menimpa.  Moga Allah redha dan berkati kehidupan kita ye anak-anak.  Oh, tentang itu, kita cerita kemudian lah ye.  Ummi ingin mencatatkan sedikit tentang 3rd little mujahidah (maybe, ameen..please pray for us ya).

Check-up hari itu, pastilah Ummi Ayah mengharapkan agar dapat pengesahan tentang gender adik dalam kandungan Ummi ini, tapi masih tiada rezeki lagi nampaknya.   Bukan tak nampak langsung, tapi tak nampak `bird`. Pengalamannya, jika boy memang lebih mudah nampak. Waktu scan, position adik tu tak kena. Dr Khairiah tak dapat `angle` yang baik untuk betul-betul confirm gender adik sebab adik tak nak show off.  Jadi pending lagi lah ye. huhu.  Kesimpulan scan yang lalu, Dr Khairiah kata, kalau susah nampak ni `high possibility` baby girl.  Terus sejuk perut ibu mengandung mendengarnya.  Ummi pun cakap pada Dr Khairiah, yang Ummi pun rasa girl.  Adik ni suka buat surprise lah.  Abang-abang dulu, 20 minggu dah show off tau.  Jelas lagi.

Hari itu, Ummi Ayah dan Along Uwais dapat tengok muka adik dengan jelas.  Erm, sudah makin tembam.  Muka sama template dengan Abang `Ukasyah dan Along Uwais dia.   Berat pun sudah 650gm.  Ummi pun menunjukkan kemajuan dalam pertambahan berat badan. hehe.

Alhamdulillah, perjalanan mengandungkan adik kali ini sangat lancar berbanding pengalaman Ummi yang terdahulu.  Kurang manja kali ini.  Alahan pun tiada.  Cuma cepat penat sahaja.  Itu perkara biasa bukan.

Sampai sini sahaja dulu entri kali ini.  InsyaAllah, bila Ummi rajin, Ummi berceloteh lagi di sini ya.

`Big Baby` Ummi dan Ayah

No comments:

Post a Comment