Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 6, 2012

^__^

Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat tiba di Malaysia pada pukul 5.30 pagi, 4 April.  Sepanjang 4 jam berada dalam flight, Uwais tak mahu dipangku Ayah.  Uwais nak Ummi juga yang pangku dia.  Walaupun Ummi tak larat, tapi Ummi gagahkan juga sebab Ummi rasa badan Uwais sudah mula nak demam.  Bila nak demam, dia asyik nak menyusu je dengan Ummi.  Sakit badan Ummi dibuatnya, dengan perut Ummi yang semakin memboyot dan keadaan cuaca yang kurang baik sepanjang berada di atas.  Banyak betul air pocket.

Sekarang ini Uwais masih lagi demam, ada sore throat sekali.  Bila demam, asyik nak berdukung, melekat 24 jam dengan Ummi.  Tapi bila Ayah ada, Ummi rehatlah sikit sebab dia nak Ayah je.

Ummi doakan agar Uwais cepat sembuh ye.  Allah nak bagi pahala pada Uwais dengan ujian kesakitan.  Uwais kena banyak sabar.  Ayah dah assign Ummi jadi staff nurse peribadi Uwais ni.  Sayang Uwais.

11 comments:

  1. semoga cepat sembuh Uwais. harap2 sakit tekaknya x teruk.. nanti kurang selera makan n minum plak..

    ReplyDelete
  2. buat ummi uwais semoga sihat..dan uwais juga

    ReplyDelete
  3. terima kasih ain nazri dan jamy yaacob...doakan yang terbaik buat kami sekeluarga....
    seemoga Allah merahmati kita semua.....

    ReplyDelete
  4. Semoga uwais kembali sihat dan buat buat ummi serta baby sy doakan semoga kekal sihat..

    ReplyDelete
  5. Semoga kembali sihat uwais dan buat ummi uwais, semoga ummi dn mujahidah sihat juga

    ReplyDelete
  6. BESTNYE...doakan kebahagiaan sy mcm akak ye..=)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,

    Insya Allah, hujung bulan 5 nak bermusafir ke Beijing. Tapi dengar khabar, Beijing tak de tempat untuk shopping, lebih kepada pemandangan dan tpt2 menarik.

    Mawaddah pergi beli barang2 ni smua kat mana ya? Tgh dok cari2 info, terutama tpt makan yang halal.

    Kak Yani.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,

    Insya Allah, hujung bulan 5 nak ke Beijing. Tgh cari-cari info pasal tpt makan dan shopping.

    BTW, Mawaddah beli barang2 tu kat mana ya?
    Untungnya Uwais dah bermusafir kecik2 lagi :D

    ReplyDelete
  9. to kak yani:

    Assalamualaikum kak yani..oo kak yani gi beijing ye..mawaddah selalu gi Guangzhou, bukan beijing..kat guangzhou semua brg2 ada...mawaddah x pernah lagi pergi beijing..tak pasti ttg tmpt mknn halal dan tmpt shopping..dkt guangzhou ada restoran chinese muslim dan bnyk juga restoran mknn arab.....uwais terpaksa ikut kak yani, umminya keje...no choice, kena angkut uwais sekali dgn bapaknya..hehe...kak yani pergi dgn hubby dan baby ke?

    ReplyDelete
  10. salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Saya pun teringin sgt nak jadi stay at home mom, for the sake of anak2. dan sbb sy ni suka juga online shopping sesuai lah kan kalau nak try borong di china ni kan? hihi. skrg ni byk juga dgr org buat kursus borong di china ni, kat radio ikim pun ada iklankan. blh sy tahu, mawaddah haritu ikut agent mana ye? blh cadangkan tak.. dgn bayaran sekali. semoga Allah rahmati perkongsian adik mawaddah dan murahkan rezeki lg, amiin :)
    p/s:dah lama jadi silent reader kat sini,huhu.

    ReplyDelete