Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 30, 2012

6th ANC: Little Mujahidah @ 31W

Assalamualaikum buat mujahid-mujahid dan little mujahidah ummi dan ayah,

Alhamdulillah, hari ini genap usia kandungan ini 32 minggu.  Rasa macam dah sarat sangat dah.  Minggu lepas, seperti biasa, menghadiri rutin pemeriksaan bulanan dengan Dr Khairiah.   Ummi Ayah doa sungguh dapat tengok gender adik.  Waktu Dr. ukur femur length Ummi dah nampak, tersengih Ummi.  Sampai Dr tanya Ummi Ayah hendak tengok secara jelas tak gender adik.  Waktu Dr. fokus kat genital area, Dr. tanya Ummi, "Haaa ni apa?".  Ummi pun dengan penuh yakin menjawab berdasarkan apa yang Ummi belajar dulu, "Alhamdulillah, labia Dr." .  Ummi terus tutup muka memanjatkan kesyukuran pada Allah kerana makbulkan doa Ummi Ayah.  Ayah senyum lebar kemain.

InsyaAllah, it`s a girl.
kredit to google  mobavatar.com



Little Mujahidah sudah 1.45kg pada minggu lepas.  Nampak muka dia semakin tembam.  Semuanya baik aje.

Keluar bilik Dr. Ummi Ayah sengih-sengih.  Berangan, bagaimana kalau ada anak perempuan nanti.  Pastilah berbeza kerana jiwa anak perempuan lebih lembut dan sensitif.  Satu cabaran baru buat Ummi dan Ayah dalam mentarbiyyah anak ini.  Little Mujahidah ini kiranya cucu perempuan pertama dari 6 orang cucu Opah dan Aki yang kesemuanya lelaki.  Kami semua juga sudah terbiasa melayani anak-anak lelaki berbanding perempuan.  InsyaAllah, moga Allah permudahkan.

Bila dah pasti gender Little Mujahidah, baru Ummi dan Ayah buat persiapan terakhir sebab dah sarat nanti, Ummi dah tak larat nak berjalan.  Itu pun, banyak yang Ummi shopping online.  Nanti ummi kongsikan persiapan terakhir yang dibuat ye.  Sebelum tahu gender Little Mujahidah, Ummi Ayah beli je semuanya warna pink.  Ayah cakap dengan Ummi, yakin je adik ni girl.

Mengandung anak perempuan memang berbeza kan.   Ini pengalaman Ummi.   Rasa sihat sentiasa, rasa nak cantik, rasa nak masak macam-macam.  Asyik nak makan coklat atau bila tengok makanan manis, terliur aje Ummi.  Takut juga kena GDM.  Little Mujahidah juga lain perwatakannya dalam perut Ummi ni.  Tendangan lembut je.   Kuranglah buat ombak dalam perut ni.

Semoga Little Mujahidah membesar sihat sempurna dalam perut Ummi. InsyaAllah, end July kita jumpa ya.  Ummi Ayah doakan Little Mujahidah jadi anak yang solehah, muslehah, bakal ibu dan isteri yang baik. Can`t wait to meet our precious daughter.^__^

6 comments:

  1. Alhamdulillah tak sabar nak tgk wajah adik Uwais ini..semoga semuanya brjalan..(sy sentiasa follow post awak sbb byk info boleh dpt)hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah.. x sabar tunggu little U ni.. pasti lembut aje wajahnya... semoga segalanya di permudahkan.. insyaAllah

    ReplyDelete
  3. tahniah..akak tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah...baby girl...naz tunggu masa jer ni..skrg dah 37minggu++..dapat baby boy lg...

    ReplyDelete
  5. Sherlina:terima kasih sudi follow blog yg kurang dari segi ilmu ni..^__^

    Ain Nazri: insyaAllah, amin.. tulah berdebar nak dapat baby girl ni..selalunya boy je kan. template serupa dgn abg ukasyah dan along uwaisnya..hehe..

    mamanurin: insyaAllah, mawaddah doakan utk mamanurin juga...

    Kak Nadiah: terima kasih kak.

    Ummi nazhan: lama naz x update blog, mawaddah tunggu update terbaru dari naz tau..hehe.. oo naz tunggu masa je ni ye..anak2 kita semua lahir lebih kurang je kan masanya...

    ReplyDelete