Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

December 13, 2012

Big Bad Wolf Books Sale 2012 (BBW)- Plan for 2nd Visit


Ummi blogwalking hari ini dan terjumpa banner di atas.  Apalagi, terus capai handphone sms ayah,"Abang, please call me during lunch hour ya.  Do you think that we should go to BIG BAD WOLF for the 2nd time? They will open straight 60 hours, starting from friday to sunday".  Alhamdulillh, setelah berbincang, Ayah SETUJU  dengan cadangan Ummi untuk pergi kali kedua, tapi waktu anak-anak dah tidur.  Hari tu, Ayah pun tak dapat "me time" sebab nak kawal Uwais.  Ummi pula tak selesa sebab bawa Haniyya dalam ring sling.  Bila dah berjam-jam, Haniyya pun mula rimas.  Ummi ayah pun exhausted.  Kali ini Ummi pasang strategi awal-awal:

1) Plan pergi waktu anak-anak dah tidur atau awal pagi.
2) Ummi Ayah akan bergilir-gilir masuk.  Sorang tunggu anak-anak dalam kereta dan sorang masuk pilih buku.
3) Blogwalking dan survey buku yang blogger lain beli dan yang ummi hajati, masukkan dalam list.
4) Untuk `homeschooling Uwais" kena buat survey dulu untuk activity books.
5) Bawa luggage sebab kalau terbeli banyak, Ummi kena heret sorang ke tempat parking sebab ayah dalam kereta dengan anak-anak.
6) Bawa duit secukupnya sebab Ummi jenis kalut.  Jadi beli ikut budget yang ada je ye.  Hari tu dah RM300++, kali ini kecil lagi la budget nye. hehe.

Thank you abang sebab memahami.  Semoga dapat manfaatkan  semua ilmu yang kita dapat.



4 comments:

  1. Salam Mawaddah, do hop over to my blog to see some good books I've bought for my 2 year-old. Buku dia memang best2! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummu Thahirah, million thanx for sharing.. i have visited your blog, sure will add some of the books to my shopping list..i`m planning to buy for my darling Uwais..first visit, we bought him many large or giant size books, but actually he loves the small one. plus, i regret because there are quite a lot of activity books that i haven`t bought. huhu..

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat pergi sana berkali2...huhu..kite jauh :(

    ReplyDelete