Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

January 12, 2012

Along Uwais


Assalamualaikum Ummi ucapkan buat anakanda kedua Ummi, Along Uwais.   Sekarang, Ummi dan Ayah dah tak kekok lagi nak panggil Along.  Along pun kalau Ummi panggil Uwais, jarang nak toleh muka ke arah Ummi.  Bila panggil Along, baru Along sahut panggilan Ummi ye.  Kenapa panggil Along? Sebab Along dah ada Abang `Ukasyah. ^__^

Alhamdulillah, semenjak dah nak dapat adik ni, Along sudah pandai berdikari.  Tidur pun lebih awal dari kebiasaannya.   Hampir setiap hari, Along tidur lepas Maghrib dan bangun pagi seawal 5 pagi atau 6 pagi.  Cuma 2-3 kali bangun tengah malam untuk menyusu dengan Ummi.

Along pantang nampak Ayah bangun, dia pun bangun sama.  Ayah kan bangun awal.  Bila bangun awal, Along pun ambil tupperware makanan dia dan botol air masak dia serta terus bersarapan.  Jadi sebelum Ummi tidur, Ummi kena siapkan masukkan biskut atau cereal dalam tupperware Along.  Along breakfast ringan je dulu, bila pukul 8.45 pagi, Along breakfast roti pula.

Rasanya sampai di sini dahulu coretan Ummi kali ini.  Semenjak mengandung adik ni, Ummi malas sangat menghadap laptop.

Semoga Along membesar menjadi anak yang soleh lagi musleh ye.  Ummi dan Ayah sayang Along.

p/s:  Pejam celik, pejam celik, adik dalam kandungan Ummi dah nak 3 bulan usianya.  Alhamdulillah.

5 comments:

  1. seronoknya Along Uwais, nak dapat adik dah dia ye :) tahniah ummi ucapkan. Doakan ummi juga ye ...

    ReplyDelete
  2. salam mawaddah. take care! =)
    -'atiqah

    ReplyDelete
  3. Assalammu'alaikum ummu 'ukasyah..

    nak bertanya, since nti dpt tahu preggy, mcm mana ya production susu untuk uwais?

    jzzk

    ReplyDelete
  4. ala makin comell uwais..xsempt nk jumpe hri tu..... :)

    ReplyDelete