Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 15, 2010

Kerisauan di Hati Ummi


Assalamualaikum…

Pagi tadi, risau sungguh hati ummi sebab little mujahid junior ini, tidak menendang ummi. Biasanya, si kecil inilah yang mengejutkan ummi bangun. Waktu ummi ayah breakfast pun, ada sekali je little mujahid junior tendang ummi, pastu dia senyap je. Risau hati ummi dibuatnya, tapi ummi tidak menyatakan kerisauan ummi pada ayah. Lepas zohor tadi, little mujahid junior masih tidur nyenyak lagi, Cuma gerak sikit-sikit je, itupun bila ummi tekan-tekan dia.

Akhirnya, selepas azan Asar, little mujahid junior tidak berhenti-henti menendang perut ummi. Waktu ummi hendak berwudhuk, ummi rasa perut ummi berombak sangat. Rupa-rupanya anak ummi ini menendang dan bergerak-gerak dengan aktifnya. Keluar dari bilik air, ummi suruh ayah tengok plak gerakan ombak yang little mujahid junior buat. Ayah juga bersorak keriangan. Perut ummi bergerak ke kiri dan ke kanan. Hendak tunjuk skill baru rupanya anak ummi ini ye. Wahai hero kecil ummi, jangan buat ummi risau lagi tau. Kamu selalu aktif dalam perut ummi, bila kamu asyik tidur, ummi risau sangat. Ummi rasa kamu asyik hisap jari macam masa Dr. scan perut ummi. Semoga little mujahid junior membesar dengan sihat. Ummi ayah tidak sabar hendak jumpa kamu nanti. Baby, we love you so much..

p/s: esok adalah minggu terakhir ummi akan posting di HUSM. Ummi sudah tidak sabar lagi untuk menamatkannya. Moga Allah beri kekuatan dan badan yang sihat buat ummi.

6 comments:

  1. akak, kalau baby asyik tido je dalam perut bahaya ke? anim ni baby jarang2 je tendang kuat2.. tapi gerak slow2 tu ade la.. berombak pun tak der sampai ke kiri ke kanan.. tak tau la kot2 kulit anim ni tebal, tak berapa nak nampak.. hihi.. so far, alhamdulillah, baby tak der masalah pun..

    ReplyDelete
  2. ish x berani plak akak nak ckp bahaya ke tak anim sbb it depends on the baby.. cam hero akak ni mmg aktif teramat...kalo tendang dan gerak tu mmg dgn perut2 skali gerak dan berombak...lagi satu akak dah hafal rutin harian dia, jadi bila dia tak respon dgn akak dgn ayahnye, akak risau yg teramat lah...setiap baby lain anim...`ukasyah dgn adiknya ini, mmg serupa sgt..tau2 jelah kan, hero kedua2 nye...

    ReplyDelete
  3. salamm..

    wat suspen yer..tp sy ada exp yg sama..smoga slamat semuanyer..

    ReplyDelete
  4. salam..akak pun nak comment..akak pernah alami macam mawaddah citer..semoga selamat semua..
    akak nak tanya..kalau uia, cuti bersalin berapa lama?

    ReplyDelete
  5. to mama farra dan faris:
    aah akak, buat suspen je...lps tu ok je plak si kecil ini...

    to cahaya ketenangan:
    Kalau tgh study, only 2 weeks....

    ReplyDelete
  6. salam mawaddah...firstime akak berkunjung ke blog nie,mcm2 rasa yg dtg tau...Namun,akak kagum dgn semangat mu dik...Semoga terus cekal dan tabah dlm menghadapi setiap dugaan kehidupan....Salam ukhwah dr akak....(Ieda).

    ReplyDelete