Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

October 21, 2009

Our Little `Ukasyah..

Assalamualaikum,

Sebentar tadi, ummi call opah (ummi Mawaddah) dan opah telah request pada ummi supaya ummi publish di blog latest pics of `ukasyah…Sedangkan baru sahaja opah, aki, pak long dan pak cu turun Temerloh untuk ziarah `ukasyah di sini…Every weekend opah dan aki datang jaga `ukasyah kan…Patutlah `ukasyah bertambah soleh…hehe…Bertuah baby ummi ni tau…Tanpa mereka, pengsan lah ummi menjaga `ukasyah memandangkan ummi kena pergi wad juga waktu weekend…Ayah pun penat sangat sebab asyik travel je…Bila ada opah, aki, pak long dan pak cu, dapatlah `ukasyah bermanja dan di disiplinkan oleh mereka…yang paling penting tu, bi`ah yang soleh untuk mentarbiyyah `ukasyah…Opah aki selalu menasihati `ukasyah supaya menjadi anak yang soleh, nampaknya sungguh berkesan…Memang `ukasyah tidak meragam sangat sekarang…Erm, sudah pandai bersembang dan bergelak ketawa dengan opah aki ye…Siapa yang ajar ni??? Tok guru ramai sangat…Development `ukasyah pun sangat cepat dengan suasana yang sangat memberangsangkan…Mana tak nye, semua orang dok bersembang je dengan `ukasyah…

Jazakumullah pada kalian semua kerana banyak membantu angah menjaga dan mentarbiyyah `ukasyah…dan menyediakan suasana yang soleh untuknya dalam rangka menjadi seorang da`ie…terutama buat ummi yang terlalu banyak memberi tunjuk ajar dan memberi semangat pada angah…Ummi, tetap menjadi ummi pada angah walaupun angah sudah mempunyai anak sendiri….Begitu sekali pengorbanan ibu…Setiap hari ummi call angah, bertanyakan tentang keadaan `ukasyah…Juga buat aki yang sponsor pampers dan keperluan `ukasyah…Semoga Allah merahmati kalian semua ye…Weekend ni kalian datang Temerloh lagi tak??? hehe…




`ukasyah malu lah ummi publish gambar separuh bogel ni...`ukasyah sekarang semakin tembam...Lihat saja lah peha nya yang besar, dan badannya yang bulat...

Comael tak `ukasyah senyum...`ukasyah suka senyum kat ummi bila `ukasyah nak breastfeed dengan ummi...ummi jangan buat2 tak faham plak...

Ramai yang kata muka `ukasyah ikut ummi...ye ke? Jeleslah ayah nanti...hehe..

Ummi ni, asyik tangkap gambar `ukasyah je...macam artis plak `ukasyah ni ummi...


Opah, dah puas tak tengok gambar `ukasyah yang tembam...muka nakal kan opah...

5 comments:

  1. ye ke muka `ukasyah mcm ummi??....kalau comel tu mesti mcm ayah....hehehe....

    ReplyDelete
  2. iye, ramai yg ckp `ukasyah muka ummi...ummi pn comel gk kn...hehe...ayah jeles dgn ummi yeeeee...

    ReplyDelete
  3. salam..hehehe..tp sy tgk muka lebih pada ummi..hehe..si ayah jgn jeles lak..em bak kata org tua2x kalau anak lelaki ikut muka mak sejuk..kalau perempuan ikut muka ayah sejuk..hehe..nak ada muka cam muka ayah kak mawaddah kne bg ukasyah adik..hehe..mg ukasyah jd anak soleh..=)

    ReplyDelete
  4. aduhai, comelnyaaaaa~
    lekas besar!! jgn noty2!
    ;D

    ReplyDelete
  5. to nurulhidayah...

    ayah tak jeles...ada org kata muka mcm ayah jugak...jadi fairlahkan...hehe...insyaAllah `ukasyah jadi anak soleh....

    to pian....

    `ukasyah kene dengar cakap pakcik pian...jangan nakal2....thanks doakan `ukasyah pakcik pian...:)

    ReplyDelete