Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

February 24, 2013

Anxiety Disorder or PTSD

Assalamualaikum,
Serius Ummi risau sebab Ummi jadi sangat penakut dengan strangers. Ummi dan anak- anak kat hotel sebab ikut Ayah kursus sampai esok. Tadi Ummi dah pesan dengan Ayah sevelum Ayah keluar,suruh hang 'do not disturb' depan pintu bilik hotel ni. Mungkin Ayah terlupa tadi. Ummi tertido lepas tidurkan Uwais dan Haniyya, tiba-tiba terjaga sebab ada ketukan kuat di pintu berkali-kali tanpa henti.

Apalagi, shaking satu badan, jantung berdebat-debar sambil capai handset call Ayah, "Abang ke depan pintu bilik". "Eh tak lah" kata Ayah. Ummi dengan suara cemas minta Ayah keluar kejap tengok siapa yang ketuk tak henti ni. Ayah suruh tengok dekat hole dekat pintu tu, tapi Ummi tak nampak plak orang kat luar tu. Pastu orang tu ketuk lagi, terus call Ayah dah dekat mana. Sekali Ayah kata, "Room service la Sayang".

Ummi terus tergelak dan buka pintu, orang yang nak cuci bilik tu depan pintu dengan Ayah, terus minta nak kopi dan teh. Ayah masuk bilik jap, Ummi sambung gelak, " Patutlah Sayang tak nampak orang tu, Sayang pendek, orang tu lagi pendek. Hahaha."

Sebenarnya ada kisah hitam tahun lepas, rumah kena pecah masuk 3 kali. Sampai ari ni Ummi trauma dan masih fobia. PTSD barangkali.



2 comments:

  1. heee tapi kadang2 kena sentiasa hati2 kan

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Betul tu dik. Akak sejak hari tu, sampai sekarang akan ikut ke mana sahaja ust pergi. Fobia teramat sgt. Depa bukan curi or rompak rumah kita ja.. Tapi depa rompak sekali perasaan kita dan anak2.

    ReplyDelete