Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

November 9, 2012

Tahniah 'Ulya Haniyya!!!

Tahniah! Tahniah! Tahniah! Khusus buat puteri Ummi di atas peningkatan berat badannya. Alhamdulillah, lebih kurang 3 minggu lagi appointment Haniyya dgn Dr Pakar Kanak2, tapi Haniyya dah capai target berat yang Dr. mahu waktu appointment nanti. Anak dara Ummi ini framework kecil je, jadi memang nampak bambam sangat. Siap ada double chin gitu. Haniyya dah dapat catch up balik. Kiranya agak banyak juga pertambahan berat badan Haniyya. Berat naik 1.5kg dari 1st appointment dan dalam masa 3 minggu je. Baju pun ada yang dah ketat. Lepas ni, proses asingkan baju yang tak boleh dipakai pula.

Haniyya pun dah meniarap dan kepala pun dah tegap. Ini progress terbaru dia. Waktu 3 bulan memang dah boleh meniarap, tapi kepala tak boleh tegak. Hari ni baru kepalanya tegak. Memang seronok sangat dia melihat dunia sekelilingnya, kalau tak nampak ceiling dan kipas jelah ye. Paling dia gelak dan senyum bila tengok gelagat along Uwais dia. Along rajin layan adik, tu yang lagi Haniyya suka meniarap tu. Haniyya ni jenis yang banyak mulut juga. Kalau tak tidur, berbunyi je. Pandai ajak ummi, ayah dan along borak. Uwais waktu umur Haniyya, diam je. Bunyi pun sikit-sikit, tapi sekarang, pening kepala ummi bila dia tak berhenti cakap.hehe.

Alhamdulillah, Ummi Ayah syukur sangat di ats perkembangan yang sangat memberangsangkan. Jazakallah Ayah sebab banyak bantu Ummi. Tolong jagakan anak- anak bila Ummi perah susu, basuh pam, tolong simpankan EBM dalam fridge sebab Ummi takut turun bawah malam- malam, tolong jaga emosi ummi supaya ummi dapat pantau dan jaga Haniyya, tolong layan kerenah Ummi yang kadang2 tu sengal, tolong kemas rumah, mandikan anak- anak, basuh baju, lipat baju dan banyak lagi kalau Ummi nak senaraikan di sini. Afwan kerana banyak kekurangan dalam menjalankan kerja- kerja rumah akhir-akhir ini kerana Haniyya perlukan pemantauan Ummi 24jam dan kerana Ummi adalah EP mom sekarang.

Tengah risau ni, macam mana la nak jaga anak- anak waktu ayah on- call dengan rutin pam susu setiap 2-3 jam ni? Pening jap fikir sebab dari kul 7 pg-11 malam tu. moga Allah permudahkan Ummi.










- Posted using BlogPress from my iPad (www.ukidsmart.com)

3 comments:

  1. Allahurabbi...Alhamdulillah..gembira sangat.. Semoga terus bertabah dan haniyya akan terus membesar sihat!~ Ameenn...

    ReplyDelete
  2. Sepeswn aje rupa adik-beradik ni yer ^_^

    ReplyDelete