Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

December 3, 2011

Salam Taaruf Mira Farzana

Assalamualaikum, seperti yang dijanjikan dengan adik Mira Farzana (betul ke ni akak eja?), kak Mawaddah buat sedikit update ye di blog picisan ni.  Adik Mira Farzana kata dia tak kisah tulis pasal apa sebab dia baca semua tulisan kak Mawaddah, asalkan ada update ye dik.  Tapi akak awak ni kurang rajin update blog tau.  Kak Mawaddah terkejut sangat bila awak kata awak baru form 1.  Akak ingat awak junior akak di UIA.  Ish bahaya tau dik awak baca blog akak..hehe.  Takut terpengaruh dengan akak nanti, marah pula mak ayah awak kat akak.  hehe.  Semoga awak ambil yang baik sahaja, walaupun banyak yang tak baik dalam penulisan akak ni.

Seperti yang kak Mawaddah cakap dengan awak, kalau nak update blog kena tunggu Uwais tidur dulu sebab Uwais jeles kalau Ummi duduk depan laptop.  Nanti dia mesti nak menaip sama dengan Ummi.  Sebab tu akak tak dapat nak update selalu blog ini. Tambahan pula Abu `Ukasyah dah dua minggu bekerja tanpa henti sebab on-call dan berita gembira yang baru dikhabarkan kepada akak tadi, dia ada kursus hujung minggu ini. Waduh, macam hilang sebelah tangan akak ni.  Bila Abu `Ukasyah ada, boleh lah dia tolong jagakan Uwais sementara akak buat kerja.

Awak doakan akak ada banyak masa lapang yang bermanfaat ye.  Semoga akak boleh menulis sesuatu yang lebih bermanfaat.  Salam Taaruf dari Kak Mawaddah dan Uwais al-Qarni.  Akak doakan awak berjaya dunia dann akhirat.

p/s: Akak baru terfikir nak tulis tentang pengalaman "Kahwin Awal/ Sewaktu Study", tapi sekarang rasa ragu-ragu pula..hihi...^__^

8 comments:

  1. Me also like to read your blog :) Selalu selalu lah update ye :) kiss for Uwais :)

    ReplyDelete
  2. salam kak mawaddah

    hapdet psl kahwin awal/ms studi pn bes jgk tu..hihi

    ReplyDelete
  3. salam akak :)

    hapdet sal kawen awal/ms stdi pon bes gak tu..hihi

    ReplyDelete
  4. hehee , thanks akak . InsyaAllah sya doakan untuk keluarga akak .
    btw , nama sy Miza Farzana . hehee :D

    ReplyDelete
  5. salam kak..same here..sy berminat bace blog akak dari uwais baru lahir lagi!! sampai sekarang mengikuti prkembangan uwais..dia comel sgt!!teruskan menulis ya kak :)

    ReplyDelete
  6. salam kak mawaddah...
    sila la update pasal kahwin awal time study tu...
    tajuk yang seronok tu..hehehe

    ReplyDelete
  7. sukanya tgk uwais tu.. dah pandai berlari.. x sabar gak tunggu Mawaddah update blog..

    ReplyDelete
  8. salam ziarah dan salam ukhuwah, kak. :)

    ReplyDelete