Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Blog Archive

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

September 15, 2011

Potret Raya: Ummi & Uwais al-Qarni


Pada perkiraan ummi, ini adalah satu-satunya gambar raya yang okay.  Gambar ini kena pada sudut pandang mata ummi, pandai sungguh cousin ummi ayah, makngah siti farhanah yang menangkapnya.  Gambar-gambar yang lain menampakkan ummi yang comot dan selekeh dengan tudung yang senget benget..adusss tak comelnye... hehe. Sebab mengejar Uwais yang aktif kesana sini.

Tema baju warna coklat gelap.  Ummi tak beli baju raya. Ummi tak pakai baju kurung mahupun jubah.  Pakai baju yang ummi selalu bawa berjalan (mini dress+skirt labuh). Ummi cakap dengan ayah, tak sesuai ummi pakai macam ini bila beraya di kampung (alasan je sebenarnya dalam hati nak beli baju kurung).  Tapi ayah cakap, "apa salahnya sayang, yang penting tutup aurat".  Terbantut niat ummi. hehe.

p/s: ummi baru je hantar kain-kain baju raya untuk dijahit oleh tukang jahit.  5 pasang kesemuanya.  Ini semua gara-gara beli kain baju untuk jahit sendiri, tapi tak sangka tak sempat nak menjahit atas komitmen kerja di U Kids Mart.  Menghampiri raya, makin sibuk.

2 comments: