Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

April 6, 2012

^__^

Alhamdulillah, kami sekeluarga selamat tiba di Malaysia pada pukul 5.30 pagi, 4 April.  Sepanjang 4 jam berada dalam flight, Uwais tak mahu dipangku Ayah.  Uwais nak Ummi juga yang pangku dia.  Walaupun Ummi tak larat, tapi Ummi gagahkan juga sebab Ummi rasa badan Uwais sudah mula nak demam.  Bila nak demam, dia asyik nak menyusu je dengan Ummi.  Sakit badan Ummi dibuatnya, dengan perut Ummi yang semakin memboyot dan keadaan cuaca yang kurang baik sepanjang berada di atas.  Banyak betul air pocket.

Sekarang ini Uwais masih lagi demam, ada sore throat sekali.  Bila demam, asyik nak berdukung, melekat 24 jam dengan Ummi.  Tapi bila Ayah ada, Ummi rehatlah sikit sebab dia nak Ayah je.

Ummi doakan agar Uwais cepat sembuh ye.  Allah nak bagi pahala pada Uwais dengan ujian kesakitan.  Uwais kena banyak sabar.  Ayah dah assign Ummi jadi staff nurse peribadi Uwais ni.  Sayang Uwais.

April 2, 2012

Bercuti dan Outstation bersama keluarga

Assalamualaikum,
Alhamdulillah, kami di bumi China sihat. Ummi sudah mula merindui masakan pedas dan teh tarik. Erm sedapnya. Maklumlah, ibu mengandung, tak semua kena kat tekak Ummi ni. Uwais juga yang mudah, asalkan ada nasi kosong, dia dah gembira dah.

Kerja Ummi hampir selesai, dah 90% siap. Barang-barang juga telah dihantar ke warehouse malam semalam untuk dihantar ke Malaysia melalui kapal. Cuma ada lagi beberapa kotak untuk diselesaikan hari ini.

Kali ini perancangan CEO dan Manager menjadi. Opah dan Aki serta Pak Cu bantu jadi babysitter Uwais. Ummi Ayah tak tinggal lama pun dia di hotel, dalam 3 jam je setiap hari. Opah Aki kata dia elok je tak nangis. Opah Aki bawa dia jalan, beli bantal comel la. Tapi, balik Ummi dia mengempeng. Hehe. Semalam, giliran ayah jaga Uwais, ayah siap bawa dia jalan-jalan Yuexiu Park lagi. Ayah cerita dia dok main bubbles dengan seorg budak Cina. Akhirnya , ayah terpaksa beli benda tu untuk dia. Kemain gembira dia main bubbles sampai kat bilik hotel. Sampai waktu dinner pun tidur lagi.

Ok, itu sahaja khabar kami di sini. Doakan kami sihat dan dipermudahkan urusan ye. Salam sayang dari kami sekeluarga.




- Posted using BlogPress from my iPad (www.ukidsmart.com)

Location:China