Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

June 27, 2013

4th Lil Mujahid @ 16 minggu

Kini, kandungan Ummi telah berusia 19 minggu.  Lagi seminggu nak masuk 5 bulan.  Cepatnya masa berlalu.  Rasa tak sempat melayan diri seperti orang mengandung dek kerana anak-anak tang sedang membesar.

Check-up waktu 16 minggu seperti biasa, di Poliklinik Barakah.  Berat Ummi turun 2 kg dari sebelumnya.  Ummi sengih kat Ayah sebab Ayah gelakkan Ummi.  Mengandung sebelum ni Ummi tak pernah berat cecah 70kg walaupun dah sarat, tapi kali ni dah sampai pun 70kg. Hihi.😝 Tekanan darah rendah. Puas dah makan macam2, gitu la juga bacaannya.

Mujahid ke-4 Ummi, sihat alhamdulillah. Di minggu ke-16 beratnya dah 165 gm.  Comel Ummi tengok dia menendang tak duduk diam. Gender tak nampak, macam Kak Ngah Ulya je gayanye.  Kakau ikut Abang Ukasyah dan Along Uwais, mampak dah. 

Semoga baby membesar sihat sempurna dalam perut Ummi.  Bulan 9 ni last kita fly ye sebelum baby lahir 19 Nov. Ummi sayaaang dia.🌹

Sibuk dan Sepi


Assalamualaikum anak-anak yang ummi kasihi. Lama betul ummi menyepi diri dari blog yang ummi sayangi ni.

Bermula dengan ummi mengandung, berpindah rumah, adaptasi anak-anak di rumah baru dan percutian seminggu ke Tawau-Semporna. InsyaAllah, banyak entri bakal menyusul di blog ini.  Kisah kita semua melakar cinta bersama. 😉