Abu `Ukasyah

Abu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Ummu `Ukasyah

Abang, Happy Anniversary

Abang, Happy Anniversary

Kedai Mawaddah & Hafiz

Ummi ayah sentiasa merinduimu sayang..
Powered by Blogger.

May 18, 2013

Kisah Pindah Rumah

Assalamualaikum anak-anak yang Ummi kasihi... 'Ukasyah yang Ummi Ayah rindu selalu, kadang-kadang nangis juga sebab rindu dia.  Uwais dan 'Ulya yang makin banyak pandainya.  Serta Baby U yang sudah mula Ummi rasakan pergerakannya di usia 14 minggu. Hehe.  Anak no 4 memang cepat quickening.  Hampir saja sentiasa lupa diri Ummi ini membawa lagi satu nyawa dalam perut Ummi.  Bila terlihat perut yang semakin membesar, terasa kasihan dengan Baby U yang kurang perhatian dari Ummi.  Bila anak-anak dah tidur, baru Ummi dapat layan gerakan dia, bacakan Surah Luqman.

Hari ini pindah rumah, Ummi tak larat nak kemas.  Apartment yang dibeli sudah ada pembeli.  Ummi panggil maid untuk kemas barang-barang kat sana, tapi kat rumah Opah kena kemas sendiri.  

Semalam Ummi hampir saja nak merajuk dengan Ayah sebab tak dapat cuti sebab minta saat akhir.  Semalam balik dari kerja dok packing barang dengan Ummi sampai kul 3 pagi.  Pagi ni pergi On-call untuk pesakit Methadone pula.  Pastu balik, lori sampai angkut barang.  Esok maid datang rumah untuk unpack barang.

Doa dipermudahkan segala urusan perpindahan, terutama emosi Uwais sebab dari sebelum lahir duk dengan Aki Opah.  Setiap kali pindah rumah, mesti Ummi pregnant. Hihi.